BLIR ALDRI LEI AV Å SYNGE OM KJÆRLIGHET: - Kjærligheten er et våre mest evige temaer, sier Halvdan Sivertsen. Her er han på prøvene til konserten "Postkort fra livet". Foto: Tine Vatn, Seher.no
BLIR ALDRI LEI AV Å SYNGE OM KJÆRLIGHET: - Kjærligheten er et våre mest evige temaer, sier Halvdan Sivertsen. Her er han på prøvene til konserten "Postkort fra livet". Foto: Tine Vatn, Seher.noVis mer

- Ikke fremmed for nettdating

Cyber-kjærlighet inspirerte Halvdan Sivertsen.

SEHER.NO: - Man må være ganske spesiell for å klare et liv uten nærhet.

Den folkekjære artisten Halvdan Sivertsen (58) har gjennom et langt liv blitt en spesialist på kjærlighetsviser. Han var derfor aldri i tvil hva han skulle se etter, da han ble invitert til å skrive en sang basert på postkort fra NRK P1s lyttere.

Synger om nettdating
Halvdan - som syntes det var en ære å bli spurt om å få skrive en av låtene -falt for et postkort fra to mennesker i moden alder, som fant hverandre gjennom nett-dating.

- Internett har blitt en nyttig ting, og det er fint å se at man kan bruke det til ikke å sitte hjemme alene. Hadde jeg vært ungkar, hadde jeg ikke vært fremmed for å prøve det selv, sier han til Seher.no

Sivertsen er sammen med ni andre artister blitt invitert til å lage sanger basert på NRK P1s store "Postkort fra livet"-konkurranse, hvor lytterne sendte inn små historier fra sine liv.

Konsert og CD
I tillegg til å gi ut resultatet på CD, spilte musikerne - som blant annet består av Hellbillies, Elvira Nikolaisen, Lars Martin Myhre og Claudia Scott - mandag konsert i Drammen, som skal sendes på radio og TV.

Halvdan ble imidlertid så fornøyd med sitt bidrag "Sensommergudinne" at han også valgte å ta det med på sin nye CD "Mellom Oss". Han hevder han aldri blir lei av å synge om kjærligheten.

Derfor har han heller ikke noe imot å ta med å dra frem gamle hits når han om kort tid reiser ut på en førjulsturné, med finale i Bodø 16. desember.

- Kjærligheten er jo et av de mest evige temaer man kan synge om. Når jeg spiller konserter forventer publikum at "Kjærlighetsvisa" er med blant ekstranumrene. Men det gjør ikke noe. "Labbetuss har bursdag", ble jeg derimot ganske lei, for den er veldig enkel både i tekst og melodi, smiler han til seher.no.

- Gjør det gjerne igjen
Roots-gruppa Hellbillies nølte heller ikke med å takke ja til å lage en "postkort-sang".

- Vi bladde gjennom 15-20 stykker, men likte godt kortet kalt "Blikkskrinet" fordi det er så mange gode bilder der. Å lage en sang basert på et slikt postkort blir omtrent som å gjendikte en engelsk sang på norsk, sier Arne Moslåtten (60), som har skrevet teksten til gruppas sang "Skrinet".

De populære musikerne fra Ål i Hallingdal håper postkort-konkurransen kan bli en fast tradisjon i Norge.

- Det får fram norske artister, som synger på norsk. Jeg vil gjerne gjøre det om igjen, sier Moslåtten til seher.no.

Ny CD
Gruppa som i 2007 ble kåret til "Årets Spellemenn" er for tiden travelt opptatt med å spille konserter fram til juleåret. På nyåret håper de å begynne å jobbe med materiale til en ny CD.

Men Moslåtten frykter ikke at prisdrysset skal skape et for høyt forventningspress fra publikum.

- Det største presset har vi på oss selv. Jeg er mest opptatt av om kvaliteten holder mål og er nok min egen tøffeste kritiker, smiler han til seher.no

"Postkort fra livet"-konserten vil bli sendt i NRK P1 14. november, og på NRK1 i løpet av desember.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: Ble rundstjålet på turné