«Farmen» 2018:

- Ikke forsvarlig å fortsette

Også Live Solheimdal (22) besluttet å avbryte tv-oppholdet.

KORTVARIG OPPHOLD: Molde-jenta Live Solheimdal (22) var ikke forberedt på «Farmen»-omstillingen, og valgte derfor å trekke seg fra programmet i tirsdagens episode. Foto: Tore Skaar
KORTVARIG OPPHOLD: Molde-jenta Live Solheimdal (22) var ikke forberedt på «Farmen»-omstillingen, og valgte derfor å trekke seg fra programmet i tirsdagens episode. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert

Hele to deltakere valgte å avslutte «Farmen»-oppholdet i tirsdagens episode, bare en knapp uke etter første innspillingsdag.

Med noen minutters mellomrom i tv-tid forsvant både yrkesfiskeren Kim Stefan Jenssen (40) og friidrettsutøveren Live Solheimdal (22) brått ut av tv-bildene.

For sistnevnte skulle realityoppholdet vise seg å bli en litt annen opplevelse enn antatt. I programmet gir 22-åringen stadig uttrykk for at hun ikke er i form, der særlig en begrenset mattilgang virker å være et overhengende problem.

SLITEN: Oppholdet på «Farmen» endte brått for Live Solheimdal (hvit genser). Her med Lene Sleperud, Tonje Frøystad Garvik og Andrea Badendyck. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLITEN: Oppholdet på «Farmen» endte brått for Live Solheimdal (hvit genser). Her med Lene Sleperud, Tonje Frøystad Garvik og Andrea Badendyck. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ikke forsvarlig

Som en del av visjonen om å gjenskape et norsk småbruk for 100 år siden, må mennesker som plasseres i TV 2s «Farmen»-univers finne seg i mindre, og mer ensidig mat på bordet. Særlig denne uken har deltakerne fått kjenne på en mer primitiv livsstil, da de sitter igjen med null matpenger etter et mislykket ukesoppdrag.

Overfor Se og Hør forteller Solheimdal at hun likevel ble tatt på senga av omstillingen.

- Jeg var veldig sulten hele tiden, og kjente at kroppen ble tappet for energi. Ikke var jeg den av deltakerne som hadde mest å gå på av vekt heller, og jeg gikk i stedet ned seks kilo. Det var rett og slett ikke forsvarlig å fortsette, mener hun.

Det var riktignok flere faktorer som gjorde at den unge moldenseren til slutt valgte å avbryte tv-oppholdet. 22-åringen forteller at hun aldri ble vant med tv-kameraene, og at hun slet med å finne seg til rette på realitygården.

Ville få et avbrekk

- Det var veldig leit, for jeg ville så gjerne få det til. Men jeg følte meg fanget og mistet piffen. Jeg var lei meg og sliten, sier hun.

DOBBEL AVSKJED: Både Live Solheimdal og nordlendingen Kim Stefan Jenssen valgte å forlate «Farmen»-gården i tirsdagens episode. Foto: Alex Iversen / TV 2
DOBBEL AVSKJED: Både Live Solheimdal og nordlendingen Kim Stefan Jenssen valgte å forlate «Farmen»-gården i tirsdagens episode. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I samråd med produksjonen besluttet altså friidrettsutøveren, som for øvrig har norsk juniorrekord på 10 000 meter, at det var best å reise hjem. Solheimdal har ikke angret på avgjørelsen siden.

- Nei, det var det beste valget jeg kunne tatt. Samtidig angrer jeg ikke på selve deltakelsen, for det har betydd mye for meg personlig, forteller 22-åringen.

Da Se og Hør møtte Solheimdal foran innspillingen i sommer, så hun frem til tv-oppholdet som en pause fra idretten - og trakk frem at hun har vært gjennom en sesong preget av skader.

- Inne på «Farmen» merket jeg derimot at jeg var i ferd med å bli skadefri, noe som gjorde det enda lettere å reise hjem. Oppholdet fikk meg til å innse at min lidenskap var løpingen hjemme, og jeg hadde ikke fått den åpenbaringen uten «Farmen», sier Solheimdal.

- Sulter ikke

Får «Farmen»-deltakerne så lite mat at det går utover helsa? Nei, konstaterer pressekontakt for programmet i TV 2, Alex Iversen.

- Deltakerne blir godt ivaretatt, og de har nok mat. Kostholdet er riktignok mindre proteinrikt enn de er vant til fra utsiden, og det kan være kjedelig og ensformig. Dette kjente nok Live ekstra sterkt på som toppidrettsutøver. Men de sulter ikke, understreker han overfor Se og Hør.

Saken fortsetter under.

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Selv er Solheimdal tydelig på at hun opplevde produksjonen som profesjonell, og følte seg godt ivaretatt gjennom innspillingsdagene. Kort tv-opphold til tross, 22-åringen er allerede blitt lagt merke til av publikum.

- Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger, og mottok faktisk et modelltilbud forleden. Det må jeg nok se an litt, akkurat nå er det løping som gjelder, sier hun.

Med Live Solheimdal og Kim Stefan Jenssens plutselige «Farmen»-exit, står elleve deltakere igjen i programmet. Søndag ble gausdølen Vidar Johansen (46) den første til å forlate tv-gården, selv om han riktignok ikke er ute av realitylandskapet helt ennå.

MÅTTE TREKKE SEG: «Farmen»-deltakeren Kim Stefan Jenssen (40) valgte å avbryte realityoppholdet etter en knapp uke. Her forteller han hvorfor. Video: Lars Eivind Bones og Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: - Han kunne ikke brydd seg mindre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer