STARTET OPPUSSINGSPROSJEKT: Lene Grønnæss flyttet inn hos Anders Botnen kun dager etter at de møtte hverandre for første gang. Så begynte de å pusse opp leiligheten. Det bidro til negativitet rundt forholdet. Foto: TVNorge
STARTET OPPUSSINGSPROSJEKT: Lene Grønnæss flyttet inn hos Anders Botnen kun dager etter at de møtte hverandre for første gang. Så begynte de å pusse opp leiligheten. Det bidro til negativitet rundt forholdet. Foto: TVNorgeVis mer

- Ikke forberedt på at det ville påvirke forholdet så mye

Oppussingsprosjektet tæret på forholdet mellom Anders og Lene i «Gift ved første blikk».

SEOGHØR.NO: Å møtes for første gang i sitt eget bryllup, dra rett på bryllupsreise, og flytte sammen etter kun få dager kan by på utfordringer.

MÅTTE HA PAUSE: Lene måtte ha en pause fra Anders i Gift ved første blikk, noe oppussingen delvis var skyld i. Foto: TVNorge
MÅTTE HA PAUSE: Lene måtte ha en pause fra Anders i Gift ved første blikk, noe oppussingen delvis var skyld i. Foto: TVNorge Vis mer
KOMMUNIKASJON ER NØKKELEN: Sinnasnekkern Otto Robsahm forteller at det aller viktigste under en oppusssing er å snakke sammen. Foto: TVNorge
KOMMUNIKASJON ER NØKKELEN: Sinnasnekkern Otto Robsahm forteller at det aller viktigste under en oppusssing er å snakke sammen. Foto: TVNorge Vis mer
BURDE PRIORITERT ANNERLEDES: Anders sier at han i etterpåklokskapen skjønner at oppussingsprosjektet var det aller beste trekket. Foto: TVNorge
BURDE PRIORITERT ANNERLEDES: Anders sier at han i etterpåklokskapen skjønner at oppussingsprosjektet var det aller beste trekket. Foto: TVNorge Vis mer

I TVNorge-programmet «Gift ved første blikk» har deltagerne Anders Botnen og Lene Grønnæss fått erfare akkurat det. Lene flyttet inn hos Anders i Oslo, og det ferske paret begynte raskt med å pusse opp leiligheten. Det slo ikke så godt ut på forholdet.

- Det var veldig slitsomt på mange måter. Det var flytting, veldig mye filming og i tillegg full jobb. Så kom oppussingen på toppen av det igjen. Det tok tid og energi, spesielt når vi også ble syke begge to, forteller Anders til Seoghør.no.

I forrige program fikk man se at Lene trengte en pause, borte fra Anders sin leilighet. Anders på sin side, hadde ikke forventet at det hele skulle bli så omfattende.

- Jeg hadde vært gjennom det samme med en tidligere samboer, og følte egentlig at jeg var forberedt på at oppussing kunne bli en liten prøvelse. Men at det skulle bli så omfattende og at det skulle påvirke forholdet så mye var jeg likevel ikke forberedt på.

«Sinnasnekkern» Otto Robsahm (46) er ekspert innenoppussing, og har gjennom programmet sitt også jobbet med mye parforhold. Han mener nøkkelen til at det hele skal fungere er kommunikasjon.

- Å pusse opp kort tid etter at man flytter sammen, synes jeg ikke er så ille. Det kan fungere bra, så lenge man snakker sammen om det. Men det er viktig at man tar det på alvor, sier Robsahm til Seoghør.no.

Og det var på akkurat det området Anders og Lene ikke var flinke nok.

- Etter problemene vi fikk i løpet av oppussingen fant vi ut at vi var for dårlige til å snakke sammen. Det var også noe ekspertene tipset oss om at vi måtte gjøre. Men det føltes rart å skulle ta opp vanskelige ting etter bare 3-4 dager. Hvis man sammenligner det med «vanlig» dating, ville man sannsynligvis ikke tatt opp problemer før etter tidligst 3-4 uker. Men når man skal gå gjennom et forhold i turbofart der man gifter seg og flytter sammen med én gang så må man også begynne å kommunisere og være ærlige veldig tidlig. Det er vel egentlig noe av det viktigste jeg har lært av dette programmet: Tørre å si fra også når noe ikke er bra, sier Anders.

Robsahm har følgende tips til hvordan oppussingen kan gjennomføres uten at det påvirker forholdet:

- Hvis én av partene absolutt skal ha det på sin måte, kan det bidra til at det ikke fungerer. Man bør fokusere mer på harmonien i samarbeidet, da vil man få det mye bedre. Dersom én av partene imidlertid er veldig likegyldig til valgene, og ikke gir noe som helst motstand, kan det også være en ødeleggende faktor. Det finnes måter man kan si ifra om ting på, uten å være en tøffelhelt.

I etterpåklokskapens lys innser Anders at det kanskje ikke var det aller lureste å gå rett på oppussingen. Derfor har han blandede følelser på spørsmål om han angrer på valget.

- Ja, du kan kanskje si at vi heller burde brukt tiden på å bli kjent, og på å gjøre romantiske ting sammen. Men tanken var jo at det skulle bli en positiv sak der vi skapte noe sammen og at vi fikk Lene til å føle seg mer hjemme. Det fungerte vel ikke akkurat som planlagt. Men på en annen måte angrer jeg likevel ikke, fordi denne situasjonen hadde uansett kommet før eller senere og vi lærte en veldig viktig lekse av den, sier han til Seoghør.no.

«Gift ved første blikk» sendes onsdager klokken 20.30 på TVNorge.
 
LES OGSÅ: - Jeg gliser jo som en tulling

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.