Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik:

- Ikke for pyser

Lene og Tonje forteller åpent om livet som småbarnsforeldre.

SMÅBARNSFORELDRE: Tonje Frøystad Gavrik og Lene Sleperud har allerede vært foreldre i to måneder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SMÅBARNSFORELDRE: Tonje Frøystad Gavrik og Lene Sleperud har allerede vært foreldre i to måneder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to måneder siden kunne Lene Sleperud (32) og Tonje Frøystad Garvik (32) dele den gledelige nyheten om at de hadde blitt mødre for første gang.

Sønnen Max kom til gjennom assistert befruktning (IVF), og det var Sleperud som bar frem den lille gutten. De ferske mødrene holdt imidlertid babynyheten for seg selv i starten, men etter noen dager kunne de bekrefte det overfor Se og Hør:

- På mandag fikk vi en søt liten tass gjennom planlagt keisersnitt. Det var et utrolig fint og rørende øyeblikk, fortalte Garvik stolt.

- Han er helt perfekt, la Sleperud til.

Nå har paret rukket å være mødre i to måneder, og har dermed fått kjenne på småbarnslivet på både godt og vondt.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

- Dø av søvnmangel?

- Det går veldig bra, men småbarnslivet er ganske tøft, innleder Sleperud, og legger til at det blir lite søvn:

- Han har snudd døgnet litt. Han sover hele dagen også er det party på natten, ler den nybakte moren.

Hun forteller at Garvik er tilbake på jobb og at det for det meste blir henne og Max på både dagtid og nattetid. Og med en liten gutt som starter dagen i halv tre-draget på natten kan det bli lange dager.

- Jeg har Googlet om det er mulig å dø av for lite søvn, for det har vært perioder hvor jeg har sovet sånn seks timer i uken. Jeg skjønner hvorfor man har lang mammapermisjon.

Sleperud forteller at sønnen egentlig er veldig snill og gråter lite, men at når hun må opp midt på natten for å skifte bleie så hender det at hun må telle til ti.

- Men når han plutselig smiler til meg så er alt helt fint igjen.

DÅRLIG RÅD: Sophie Elise Isachsen forteller om at de hadde dårlig råd i barndommen på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

Løvekvinner

Garvik på sin side er tilbake på jobb, noe som også innebærer en del jobbreiser. Men med en liten en hjemme er det plutselig litt vanskeligere å være borte.

- Jeg har alltid reist mye i jobben min, men nå har jeg blitt sånn at jeg begynner å se på bilder av Max når jeg er borte - og da kjenner jeg at det river i hjertet altså. Det er en helt ny følelse.

- Jeg elsker jobben min, men det er veldig greit at det bare er korte jobbreiser nå i begynnelsen så mammahjertet kan venne seg til det.

Denne uken skal hun imidlertid være borte fra sønnen og forloveden fra mandag til torsdag, noe hun selv er svært spent på.

- Det er helt sykt hvor glad man blir i det lille mennesket, sier hun, mens Sleperud skyter inn:

- Det er litt skummelt egentlig. Vi blir livredde bare han nyser. Man blir villige til å dø for det mennesket. Han er liksom så liten og hjelpeløs, så vi føler oss som to løvekvinner.

HOPPER: Dette barnet ble inspirert da han så moren sin, den russiske instagramstjernen Sveta Ananas, hoppe mot ektemannen Bonoe Andrei. Video: @svetasidananas. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Nummer to

Med et lite barn, en ammende mor og en mor i jobb blir det ikke så mye tid for Sleperud og Garvik til å pleie forholdet.

- Vi bruker all vår tid på Max. Han sover mellom oss i sengen og trives best med å være på armen. Vi må huske på å fokusere litt på forholdet etter hvert, men vi koser oss mye sammen som familie også da.

For tiden har de nybakte mødrene mer enn nok med å ta seg av lille Max. Men de ser absolutt for seg en familieforøkelse om ikke så altfor lenge.

- Småbarnslivet er ganske tøft, og det er søren ikke for pyser. Jeg skjønner ikke hvordan noen klarer dette alene, sier Sleperud, og fortsetter:

- Men vi er ikke skremt vekk fra å få nummer to! Vi snakker om at vi har lyst til å ha de litt tette. En eller annen gang blir det nok en bror eller en søster, understreker hun.

KLAR FOR Å FØDE: Mari Haugersveen, kjent fra «Tigerstaden» og «Petter elsker Mari» venter snart sitt andre barn, men svangerskapet har ikke vært enkelt. Video: Rød Løper Vis mer

Enn så lenge nyter paret tiden med Max, som blir mer og mer våken for hver dag som går.

- Han har begynt å smile og småle, og vi får litt mer kontakt. Det er veldig koselig. For noen uker siden så var alt han gjorde å sove, spise og bæsje - og det er ikke det morsomste. Nå er det mer gøy som skjer fremover, stråler Sleperud.

LES OGSÅ: - Fjernet akkurat livmoren min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer