«Luksusfellen»:

- Ikke fett at de nevner OnlyFans

Rasmus (25) har lagt kriminaliteten bak seg. Nå forsøker han å ta fatt på gjeldsproblemene. Men i den danske utgaven av «Luksusfellen» innhentes han av et pikant abonnement fra fortiden.

ONLYFANS: Rasmus fikk OnlyFans-abonnentet sitt avslørt i den danske versjonen av «Luksusfellen». Vis mer
Publisert

Rasmus måtte klø seg i tribal-tatoveringen da ekspertene i danske «Luksusfellen» presenterte ham for de sørgelige realitetene som inntil nylig var hans personlige økonomi.

For det var alt annet enn oppløftende nytt jurist Sesilie Munk Stenderup og framtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen disket opp med da den 25 år gamle asfaltøren stilte opp i det populære underholdningsprogrammet, hvor høyt utdannede eksperter hjelper medmennesker med likviditetsutfordringer.

50 000 danske kroner på røyk, brus og Red Bull - og 14 000 på jakt- og fiskeutstyr - var bare noen av de mindre heldige prioriteringene som kom for en dag.

SHOPPING-SJOKK: Luksusfellen er tilbake, og i første episode blir vi vitne til et shopping-sjokk. Video: Viaplay Vis mer

Vanskelig fortid

I tillegg til klistremerker med påskriften «#Send Nudes» («emneknagg send nakenbilder»), har Rasmus dessuten utstyrt kjærestens Volkswagen Up med et musikkanlegg til den nette sum av 6000 danske kroner.

Rasmus tok opp sitt første billån som 21-åring. Kort tid etter havnet han i fengsel, forteller han. 25-åringen har også sonet en fotlenkedom, og har en betinget dom på åtte måneder hengende over seg da han møter «Luksusfellens» ekspertene.

Vold, trusler, tvang og utpressing er blant forbrytelsene han har på samvittigheten, forteller han selv.

- Jeg har rotet det skikkelig til. Men det prøver jeg å rette opp i nå, sier 25-åringen.

Nå har han imidlertid begitt seg ut på den smale sti. Rasmus drømmer om et nytt og bedre liv - og har ambisjoner om å spare til ny leilighet.

Likevel har han tatt opp nye, store lån i løpet av det siste året.

ENERGIDRIKK: I denne episoden av «Luksusfellen» blir vi vitne til svimlende summer som går til svimlende mengder energidrikk. Vis mer

- Tulling

Rasmus forteller åpent om fortiden, det anstrengte forholdet til loven og lommeboka, og ønsket om å holde seg utenfor murene. Én detalj skulle han imidlertid gjerne holdt for seg selv.

- Vi kan blant annet se at du har brukt 1600 kroner på OnlyFans. Hva går det ut på?, spør Munk Stenderup.

OnlyFans er en medieplattform hvor innholdsprodusenter kan legge ut bilder og videoer bak betalingsmur.

Under pandemien har bruken av OnlyFans eksplodert - og det er særlig det mer pikante, og til dels pornografiske innholdet som har tiltrukket abonnentene - og kritikerne.

HØYT FORBRUK: I ukas «Luksusfellen»-episode får deltakeren sjokk da han ser hvor mange penger han har brukt på junkfood. Video: Viaplay Vis mer

- Det er jenter, svarer Rasmus, før kompisen Sebastian kaller ham en «tulling».

- Noen jenter så bra ut, og så kostet det penger å sjekke dem ut.

Rasmus bedyrer imidlertid at han raskt la karrieren som OnlyFans-abonnent på hylla.

- Og jeg har én som blir temmelig sur for det, tror jeg.

- Ikke så fett

Til kamera bekjenner asfaltøren at OnlyFans-utgiftene var blant utskeielsene han gjerne skulle ha kvittet seg med før han skulle på TV-skjermen.

- Jeg synes ikke det er så fett at de nevner OnlyFans. Men jeg har jo brukt pengene. Hvis jeg hadde tenkt meg om, ville jeg jo forstått at de ville nevne det.

TIKTOK: Jenny Stokes sender live på Tiktok og tjener penger på det. Redd Barnas Thale Skybak ber foreldre holde et ekstra øye med barna når de henger på den populære appen. Video: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Under den påfølgende seansen kommer Rasmus tilsynelatende til brutal sannhets erkjennelse.

- Jeg har vært et fjols med penger. Det er derfor jeg kontaktet dere. Fordi jeg gjerne vil ha orden på det. Det gjør meg litt lei meg. Jeg har vært et stort fjols. Jeg har sløst bort pengene mine, sier han.

LES OGSÅ: - Vi har kommet mye nærmere hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer