Petter Northug:

- Ikke enkel å leve med

Skikongen åpen om tidligere forhold til Rachel Nordtømme.

VAR KJÆRESTER: Petter Northug og Rachel Nordtømme var kjærester i perioden mellom 2008 til 2011. Foto: Morten Krogh / Se og Hør
VAR KJÆRESTER: Petter Northug og Rachel Nordtømme var kjærester i perioden mellom 2008 til 2011. Foto: Morten Krogh / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere langrennsløper Petter Northug (37) forteller om sin første kjæreste, friidrettsutøveren Rachel Nordtømme (34), i en ny episode av podkasten «Viljeskalle».

Northug har sammen med Thor Gotaas (58) gått sammen for å lage podkasten, der den tidligere langrennsløperen forteller om historiene fra sin karriere.

I den nyeste episoden «Kjærlighetslivet: Sammen med en super-egoist» åpner 37-åringen seg om sitt tidligere forhold til Nordtømme, i tillegg til hvordan han var før han fikk seg kjæreste:

- Jeg likte ikke å prate med damer, de var ikke av interesse. Idretten var mye lettere å forholde seg til og jeg var innestengt i min egen verden. Jeg hadde heller ikke selvtilliten til å prate med dem, og var veldig forsiktig med damer på den tiden, forteller Northug i podkasten.

Vidar Løfshus fikk høre nådeløs Northug-melding. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: NRK Vis mer

Videre forteller Northug om relasjonen til den tidligere kjæresten, og forteller at de fant tonen etter NM i Granåsen i 2008.

Til tross for det hadde han hatt et godt øye til henne før fordi de møttes på aldersbestemte friidrettsstevner sent på 90-tallet. I tillegg gikk de på samme videregående skole.

Måtte tilpasse seg

Likevel ble de altså et par til tross for at Northug var en sjenert ung mann.

- Etter NM i Granåsen sendte jeg en melding, og da snakket vi på sms litt frem og tilbake, ringtes litt og møttes litt etter hvert. Da ble vi sammen på den senvåren der, og da var hun min første ordentlige kjæreste, sier Northug.

FLYTTER: Petter Northug avslører flytteplaner. Reporter: Nora Skavhaug Vis mer

Langrennskongen var på vei inn i sin aller største treningsperiode, og satset for fullt. Da ble det vanskelig å flette en ny kjæreste inn i bildet.

Northug forteller at dersom det ikke var Rachel som var den nye kjæresten, hadde det nok ikke blitt noe av med noen andre heller.

I perioden de var kjærester, mellom 2008 og 2011, vant Northug utallige medaljer i alt fra De olympiske leker, Tour de Ski, verdensmesterskap og verdenscupen sammenlagt. Han forteller at den daværende kjæresten løste situasjonen veldig bra.

GULL: Petter Northug under VM i Holmenkollen i 2011. Foto: Gorm Kallestad / NTB.
GULL: Petter Northug under VM i Holmenkollen i 2011. Foto: Gorm Kallestad / NTB. Vis mer

- Jeg var sikkert ikke så enkel å være sammen med, men hun tilpasset seg veldig bra og det ble et liv jeg trivdes med. Hun var flink til å finne på ting som å lage middager og gjør det koselig og romantisk, som jeg selv var håpløs på. Så vi hadde veldig fine år sammen, utdyper han i podkasten.

- En god «match»

På tross av at langrennsløperen var opptatt med fokuset på trening, spise riktig mat og få seg nok søvn, klarte kjæresten å finne frem nye sider av Northug.

Nordtømme utfordret nemlig langrennsløperen til å åpne seg opp og snakke mer om andre ting enn bare trening.

Skikongen røper videre at det å ha en kjæreste som forsto hva det ville si å være toppidrettsutøver var nødvendig for forholdet, i tillegg til at hun måtte passe inn i hans «kjedelige liv».

DRISTIG: Petter Northug fikk tyn for skandale-gesten fra 2018. Video: Bilder fra TV 2 Vis mer

Slutt etter VM i 2011

Northug og Gotaas snakker videre om at skikongen var en «total super-egoist» på den tiden i karrieren, da hovedfokuset lå på målene han satte seg som skiløper, og ikke som kjæreste.

Til tross for at de «hadde det artig sammen», endte paret med å gå verdt til sitt.

- Det ble slutt etter VM i 2011. Da vokste vi kanskje litt fra hverandre, selv om perioden vi hadde hatt var fin. Jeg tror begge følte det var riktig å gå videre og vi bestemte oss for å prøve hver for oss, og det gikk veldig fint, sier han.

HJEMME HOS: Petter Northug viser frem leiligheten sin i Oslo. Video: Klarna Vis mer

Det var heller ingen sure miner fra Northugs side etter at bruddet var et faktum.

- Jeg satt ikke igjen med noen dårlig følelse for at det var slutt med henne (...) Hun var en veldig fin kjæreste og en veldig fin partner i livet, avslutter skilegenden.

NÅVÆRENDE KJÆRESTE: Paret har vært sammen siden 2013. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
NÅVÆRENDE KJÆRESTE: Paret har vært sammen siden 2013. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer

Nordtømme er i dag sammen med tidligere profesjonell FMX-utøver André Villa (41). De har to barn sammen, født i 2015 og 2020.

Se og Hør har vært i kontakt med Rachel Nordtømme som ikke hadde noe hun ville tilføye saken.

LES OGSÅ: Skapte storm: - Ganske absurd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer