Epstein-skandalen:

- Ikke en person man kan lure

Overgrepsdømte Jeffrey Epstein veltet seg i mektige venner. Det tjente han ikke noe på, tror ekspert.

FULL STORM: Det har stormet rundt kronprinsesse Mette-Marit de siste ukene, etter at hennes kobling til den overgrepsdømte Jeffrey Epstein ble kjent. Nå sier PR-ekspert Elisabeth Skarsbø Moen at det neppe tjente saken hans at han hadde rike og berømte venner. Foto: NTB Scanpix
FULL STORM: Det har stormet rundt kronprinsesse Mette-Marit de siste ukene, etter at hennes kobling til den overgrepsdømte Jeffrey Epstein ble kjent. Nå sier PR-ekspert Elisabeth Skarsbø Moen at det neppe tjente saken hans at han hadde rike og berømte venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av desember kunne Dagens Næringsliv avsløre at kronprinsesse Mette-Marit (46) opptil flere ganger har møtt den avdøde og overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein mellom 2011 og 2013 - én gang i Norge og flere ganger i USA.

Da de møttes for første gang i 2011, hadde det gått tre år siden den nå avdøde finansmannen hadde erkjent å ha kjøpt seksuelle tjenester av ei mindreårig jente - noe han senere ble dømt og sonet for.

Slottet fremholder at dette var informasjon som kronprinsessen og kongehuset ikke kjente til, og da nyheten om møtene mellom Mette-Marit og Epstein sprakk 2. desember, beklaget kronprinsessen for at hun ikke hadde sjekket opp Epsteins kriminelle historikk.

Kontakten mellom de to opphørte imidlertid i 2013, etter at Mette-Marit skal ha opplevd at Epstein forsøkte å utnytte forbindelsen han hadde med henne overfor andre.

Det uttalte kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, overfor Dagens Næringsliv.

Berømt omgangskrets

At Epstein brukte sine berømte bekjentskaper for å utvide nettverket sitt ytterligere, kan godt være. Han var nemlig kjent for sitt kjendisnettverk, bestående av blant andre USAs tidligere president Bill Clinton (73) og Donald Trump (73).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer