Petter Stordalen:

- Ikke den hun falt for

Petter Stordalen letter på sløret om forholdet til kjæresten i ny bok.

KJÆRESTER: Petter Stordalen og Märta Elander Wistén ble kjærester i begynnelsen av pandemien. Foto: Skjermdump Instagram
KJÆRESTER: Petter Stordalen og Märta Elander Wistén ble kjærester i begynnelsen av pandemien. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2020 kom den gledelige nyheten om at Petter Stordalen (59) hadde funnet kjærligheten igjen, nesten åtte måneder etter bruddet med Gunhild Stordalen (42).

Hans utkårede var svenske Märta Elander Wistén (31).

Stordalen har tidligere uttalt seg om sin nye kjæreste, og hvordan forholdet startet. Det hele utviklet seg da pandemien inntok landet for fullt i mars 2020.

- Det ble faktisk coronakrisen som førte oss sammen. Märta kom til Oslo på besøk like før alt stengte ned, og ble stuck med meg her, fortalte han til VG den gang.

Norge gikk i lockdown og usikkerheten rundt hva som ville skje etterlot hotelleieren med en klump i brystet. I sin nye bok, «Apollo-metoden», åpner han seg om hvordan den første tiden med pandemi - og ikke minst Märta - var.

OM KJÆRESTEN: Petter Stordalen gjestet «Senkveld», og der åpnet han seg om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

- Ikke den hun falt for

59-åringen skriver i boken at de ble enige om at Märta skulle reise fra Sverige til Norge og Petter, selv om det egentlig var for sent. Men idet hun var kommet på plass i Norge, kjente han på dårlig samvittighet.

Den alltid så sprudlende og energiske hotelleieren satt plutselig i fare for å miste alt.

«Hva var jeg? En annen, kanskje, enn den hun hadde møtt for noen måneder siden. Jeg var i ferd med å bryte kontrakten, jeg var i hvert fall ikke den sterke, selvsikre mannen hun hadde falt for. Jeg var en 57-åring som kjempet desperat for å redde et enormt konsern. Noe helt annet enn det hun hadde regnet med (...)».

Han var redd for at det skulle blir for mye og at Wistén ville dra hjem igjen. Men hun ble værende. Faktisk i hele 102 dager, og Stordalen har ikke lagt skjul på at hennes nærvær gjorde ham godt.

Da han gjestet «Senkveld» i mai i fjor var han full av lovord om sin nye kjæreste:

- Jeg kan oppsummere med hva Märta betydde for meg i den perioden: jeg begynte å sove godt, spise godt og le godt, og det er faktisk noen av de viktigste tingene for å komme gjennom en krise.

FORLOVET: Emilie Stordalen har forlovet seg! Det tok hele familien del i. Video: TV 2 Vis mer

Aldri laget mat hjemme

Og at hun hjalp ham å spise godt er det liten tvil om. I boken innrømmer Stordalen at han aldri har laget mat hjemme i huset på Bygdøy, og at det er 15-20 år siden han sist kokkelerte. Og dét til Wisténs store overraskelse:

«Du tuller».

Men Stordalen tullet ikke.

«Jeg hadde aldri laget mat hjemme. Ikke noe annet sted heller, for den saks skyld. Jeg hadde vært for opptatt med jobben min og konkludert med at andre uansett var flinkere enn meg til å lage mat. Med unntak av profesjonelle ærender i kjøpesentrene, hadde jeg ikke vært i en dagligvarebutikk siden 90-tallet», skriver han i boken.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Fra den dagen lagde kjæresten middag, og som 59-åringen understreker i boken - den smakte bedre enn maten på hvilken som helst restaurant i hovedstaden.

Rett før jul kunne paret imidlertid komme med nyheten om at de har tatt forholdet ett steg videre og flyttet inn sammen.

Det fortalte Stordalen til svenske Aftonbladet.

- Ja, vi er samboere både i Stockholm og i Oslo. Det føles fantastisk og fungerer veldig bra. Jeg er verdens lykkeligste mann.

LES OGSÅ: Derfor var han ikke å se

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer