Matthew McConaughey

Ikke brukt deodorant på over 30 år

Hollywood-stjernenes bisarre hygienerutiner har tatt internett med storm.

KROPPSDUFT: Skuespillerens kollega røper hva filmstjernen lukter som. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
KROPPSDUFT: Skuespillerens kollega røper hva filmstjernen lukter som. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hygiene er ofte en daglig aktivitet i de aller fleste menneskers liv, der dusjing, bading, hudpleie og kanskje sminke tilhører den hverdagslige rutinen. Det er det likevel ikke alle i Hollywood som sier seg enig i, noe som overraskende nok har ført til en voldsom debatt blant kjendisene.

I en undersøkelse publisert av The New York Times viser det seg likevel at amerikanere over 25 år har brukt mindre tid på hygiene under pandemien.

Den siste tiden har flere kjente fjes stått frem for å bekrefte nettopp dette, der blant annet filmstjernen Jake Gyllenhaal (40) kan røpe at bading slettes ikke trenger å forekomme på daglig basis. Det forteller han i et intervju med Vanity Fair.

- Til tider opplever jeg at bading blir mindre og mindre nødvendig, sier «Brokeback Mountain»-stjernen til nettstedet, før han legger til:

- EKLE: Chrissy Teigen kritiserer Ben Affleck og Matthew Perry etter at disse videoen av dem sirkulerer på nettet. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Men jeg tror også at det finnes en hel verden uten bading som faktisk kan være veldig hjelpsomt for huden, og at vi naturlig renser oss selv.

Å ikke bruke unødvendig tid på hygiene kan også Matthew McConaughey (51) skrive under på, da han for lenge siden valgte å gå for en naturlig kroppsaroma. Det melder flere internasjonale medier, deriblant Entertainment Tonight.

Bruker ikke deodorant

McConaughey har nemlig vært åpen om valget om å droppe deodoranten, og da han ble spurt om hva han lukter i et intervju med People i 2005, svarer han:

- En mann. Jeg har ikke brukt deodorant på 20 år.

«Interstellar»-stjernens hygienerutine ble et tema på nytt da skuespiller-kollegaen Yvette Nicole Brown (50) nylig gjestet i radioshowet SiriusXM's The Jess Cagle Show.

HYGIENE: Skuespilleren røper selv at han ikke bruker deodorant. Foto: Stewart Cook/REX/NTB
HYGIENE: Skuespilleren røper selv at han ikke bruker deodorant. Foto: Stewart Cook/REX/NTB Vis mer

- Jeg husker den gangen Matthew McConaughey sa at han ikke bruker deodorant og at han ikke har en vond kroppslukt. Så min første tanke var «jeg skal komme så nærme han som mulig for å se om han har rett», kunne skuespilleren fortelle om den daværende kollegaen.

50-åringen gjorde nemlig det å få snuse på Oscar-vinneren til sitt hovedoppdrag under innspillingen av deres film «Tropic Thunder» fra 2008. I radio-intervjuet kan hun samtidig røpe hva hun luktet da hun nærmet seg filmstjernen.

- Han hadde ikke en vond lukt. Han lukter som granola og et godt liv. Han har en søt, søt lukt som bare er hans, og den er ikke muggen eller rar.

- Jeg er det motsatte

Debattens motpol, skuespiller Dwayne «The Rock» Johnson (49), kan derimot fortelle at han dusjer opptil flere ganger om dagen.

I et innlegg der han svarer en fan om dusjrutiner, svarer nemlig «Baywatch»-stjernen:

«Nope, jeg er det motsatte av en kjendis som «ikke vasker seg selv». Jeg dusjer kaldt når jeg ruller ut av sengen for å få fart på dagen. Jeg dusjer varmt etter treningsøkten før jeg drar på jobb. Jeg dusjer ekstra varmt etter jeg kommer hjem fra jobb. Ansiktsvask, kroppssåpe, eksfoliering, og jeg synger falskt i dusjen.»

- Ikke noe poeng

Sammen med bølgen av meninger for hvordan man best mulig skal gjennføre sin daglige hygienerutine, kan stjerneparet Mila Kunis (38) og Ashton Kutcher (43) legge til at de også velger å være sparsomme med dusjvannet.

REAGERER: Ashton Kutcher og Mila Kunis reagerer på magasinforsiden som hevder at de har gått hver til sitt. Se hva de sier! Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Sist måned sjokkerte nemlig duoen da de avslørte at de sparer mye penger på noe så elementært som såpe.

I podkasten «Armchair Expert» fortalte Kunis blant annet at hun ikke vasker hele kroppen med såpe hver dag, bare de viktigste partiene av kroppen.

- Jeg vasker bare armhulene og skrittet daglig. Ingenting annet, supplerte ektemannen Kutcher.

SPARSOMT: Duoen sparer penger på å dusje mindre. Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney/AFP/NTB
SPARSOMT: Duoen sparer penger på å dusje mindre. Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney/AFP/NTB Vis mer

Kunis forklarte at hennes avslappende holdning til dusjing og såpe stammer fra oppveksten hennes, der hun «ikke hadde tilgang til varmt vann, som gjorde at hun dusjet sjelden».

De samme rutinene gjelder også for deres to barn.

- Ser vi at barna er skitne, så gjør vi dem rene. Hvis ikke, er det ikke noe poeng, sa Kutcher.

LES OGSÅ: - Følte meg dårlig da jeg så bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer