BOKAKTUELL: Svein Tore Bergestuen er aktuell med romanen "Slike menn forlater ikke konene sine". Boken omhandler utroskap. Foto: SCANPIX
BOKAKTUELL: Svein Tore Bergestuen er aktuell med romanen "Slike menn forlater ikke konene sine". Boken omhandler utroskap. Foto: SCANPIXVis mer

- Ikke bli med på nachspiel

Bokaktuell Bergestuen mener samfunnet oppfordrer til utroskap.

SEHER.NO: TV- og radioreporteren Svein Tore Bergestuen (34) er i høst aktuell med romanen "Slike menn forlater ikke konene sine". Romanen har utroskap som gjennomgangstema.

Bergestuen snakker ut om temaet i ukens utgave av magasinet KK.

- Vi prater om utroskap med venner og kolleger, men sjelden med partneren. Vi sladrer gjerne om det - bare det ikke angår oss, sier han til KK.

Romanen handler om musikeren Frank som er utro mot kona, to år etter de gifter seg. Bergestuen innrømmer at han selv har opplevd utroskap.

- Terskelen er blitt lavere for å motstå lyster og fristelser. Vi lever i et samfunn som nærmest oppfordrer til utroskap, sier han.

For:

- Tiden er veldig individualistisk orientert, og vi beundrer dem som tør gå egne veier og tør gripe dagen. Å takke nei når muligheten til utroskap byr seg, kan være vanskelig fordi det står i kontrast med det vi oppdras til.

Bergestuen har selv et råd for å styre unna potensielle muligheter for utroskap og situasjoner som kan virke fristende.

- Ikke bli med på nachspiel hvis du tror at noe kan skje.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Dr. Phil tatt for utroskap