- Ikke bekymret for at noe slikt skal skje igjen

Dronning Sonja ble dynket i olje da hun kom til Eurovision-finalen i 1986.

DELTAR: Kronprinsesse Mette-Marit skal representere den norske kongefamilien under Eurovision-finalen neste lørdag.  Foto: Scanpix
DELTAR: Kronprinsesse Mette-Marit skal representere den norske kongefamilien under Eurovision-finalen neste lørdag. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Onsdag ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit skal representere den norske kongefamilien under den internasjonale Eurovision-finalen på Telenor arena neste lørdag.

Det er imidlertid usikkert hva slags sikkerhetstiltak som vil bli satt i gang rundt Kronprinsessen.

Ifølge Peter Svaar, presseansvarlig for Eurovision, er det Slottet selv som har hovedansvar for Mette-Marits sikkerhet.
 
- Slottet stiller med en egen eskorte for Kronprinsessen, sier han til Seher.no. 

Svaar innrømmer imidlertid at det er et godt sikkerhetsnettverk på og rundt arenaen.

- Det er en sikkerhetsinfrastruktur som svarer til kravene, og vi følger politiets råd nøye, forteller han.

Under den norske Eurovision-finalen i Bergen i 1986, skapte en 47 år gammel Bergenskvinne skandale, da hun angrep dronning Sonja i det hun var på vei inn i Grieghallen. 

Kvinnen kastet en blanding av olje og pepper mot den daværende kronprinsessen, som måtte bli fraktet vekk for å skifte kort tid etter angrepet.

Tross tidligere hendelser, avviser Svaar at han er bekymret for at noe slikt vil skje under årets Eurovision.

- Vi er ikke bekymret for at noe slikt kommer til å skje igjen, nei. Både Kronprinsessen og statsminister Jens Stoltenberg har med seg sine egne vakter når de ankommer, sier han.

Det har også blitt gjennomført en rekke sikkerhetstiltak i forkant av arrangementet og allerede før riggingen av areaen var påbegynt, sendte politiet inn bombehunder for å sjekke alt utstyret som skulle settes opp.

Ifølge Svaar har politiet også fastslått trusselnivået rundt konkurransen som lav.

 - Politiet har foreløpig sagt at trusselnivået rundt konkurransen er lav, så vi er ikke bekymret for trusselbildet. Det vil være både vektere som jobber med sikkerheten inne på arenaen, i tillegg til at det vil være et politinærvær utenfor, sier han.
 
Kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen, vil ikke si noe om hva slags sikkerhetstiltak Slottet har satt i gang rundt Kronprinsessen Eurovision-deltagelse.

- Det har jeg ingen kommentar til, for det er politiet som har ansvar for det. Men kongefamilien har alltid med seg livvakter, sier hun til Seher.no.

Kvinnen som angrep daværende kronprinsesse Sonja 3. mai 1986 - på vei inn i Grieghallen i Bergen - ble forøvrig erklært sinnsyk.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Håper hun tar med seg Marius hvertfall