Cezinando

IKEA fjernet Cezinando-stikk

De siste dagene har reklame med artistens sangtekst dukket opp i feeden. Nå er kampanjen fjernet.

TILSTO: Forrige måned tilsto artisten til luksustyveriene. Foto: Gonzales Photo / Jarle H. Moe
TILSTO: Forrige måned tilsto artisten til luksustyveriene. Foto: Gonzales Photo / Jarle H. Moe Vis mer
Publisert

Forrige måned ble det kjent at Oslo-rapperen Kristoffer Cezinando Karlsen (26), best kjent under artistnavnet Cezinando, var siktet for grovt tyveri.

Artisten tilsto alle forholdene, og det skulle være snakk om tyveri av designmøbler til en verdi av 380 000 kroner, ifølge VG.

Mandag 16. mai kl. 09.00 møter han i Oslo tingrett, og ifølge berammingslistene er det satt av tre timer til rettssaken.

Cezinando er blant annet kjent for albumene «Noen ganger og andre» og «Et godt stup i et grunt vann», og 26-åringen har hentet hjem både Spellemannprisen og vunnet P3 Gull.

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

– Røverkjøp

Denne uka har en kampanje fra IKEA sirkulert rundt på nettet med et bilde som viser en grå stol fra møbelkjedens sortiment.

Cezinando står bak en rekke hitsanger fra de siste åra, men hans mest populære låt er uten tvil «Håper du har plass» som har sanket inn hele 32 millioner avspillinger på Spotify

Derfor var det nok mange som kjente igjen den populære sangtittelen da den dukket opp på IKEAs reklamebilde.

KOM24 omtalte saken først.

SANGTEKST?: Dette bildet dukker opp på feeden i sosiale medier. Foto: Skjermdump fra Facebook
SANGTEKST?: Dette bildet dukker opp på feeden i sosiale medier. Foto: Skjermdump fra Facebook Vis mer

Over stolen på bilde står det nettopp «Håper du har plass» i store bokstaver, og i reklameinnlegget har også IKEA skrevet: «Husk at du alltid kan gjøre et røverkjøp på designmøbler i gjenbruksbutikkene våre».

Dette skal ha falt i dårlig jord hos artistens management som seinere har spurt om å få kampanjen fjernet.

– Kontaktet av managementet

I en e-post til Dagbladet bekrefter kommunikasjonsdirektør Helene Løkenat at reklamen har blitt fjernet etter ønske fra artisten.

– IKEA ble kontaktet av managementet til Cezinando og etter en intern runde valgte vi å trekke annonsen. Vi har forståelse for og respekterer Cezinandos ønske om å fjerne annonsen, men vi anser ikke annonsen som et brudd på åndsverkloven, skriver hun i e-posten.

De legger vekt på at det ikke var noen vonde intensjoner bak reklameinnlegget, og at de ønsker å vise personligheten bak merkevaren gjennom markedsføringen.

Marie Ulven, kjent under artistnavnet Girl in Red, ble overrasket av en internasjonal superstjerna da hun ble tildelt Spellemannpris for årets utgivelse. Bilder fra NRK Vis mer

– I IKEA liker vi å leke og vi følger naturligvis med på hva som skjer i samfunnet rundt oss. Med slike kampanjer ønsker vi å vise personligheten bak merkevaren vår med et glimt i øyet, skriver hun videre.

Cezinandos manager Silje Larsen Borgan har hittil ikke besvart Dagbladets henvendelser.

LES OGSÅ: Gråtkvalt: - Grusomt

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer