SKREKKSLAGEN: - Jeg tenkte "Er det slik jeg skal dø, druknet og spist? Spørsmålet er bare i hvilken rekkefølge"! sier den svenske høydehopperen Kajsa Bergqvist om da hun ble angrepet av hvithai. Foto: AP
SKREKKSLAGEN: - Jeg tenkte "Er det slik jeg skal dø, druknet og spist? Spørsmålet er bare i hvilken rekkefølge"! sier den svenske høydehopperen Kajsa Bergqvist om da hun ble angrepet av hvithai. Foto: APVis mer

Idrettsstjerne utpekt som prostituert

- Kle deg aldri så smakløst igjen, var bekjeden Kajsa Bergqvist fikk av politiet.

SEHER.NO: Den svenske friidrettsstjernen Kajsa Bergqvist (31) er vant til å bli hyllet av friidrettspublikummet, men møtet med amerikansk politi ble ikke like lystig. Da hun gikk på college i USA ble hun utpekt som prostituert av lovens lange arm, på grunn av sine nettingstrømper.

Det var på vei til et karneval at høydehopperen og vennene hennes ble stoppet av politiet, som i tillegg var overbevist om at sjåføren var hallik...

Under et intervju med Sveriges Radio forteller Bergqvist at hun var redd for å bli utestengt fra skolen - og at hun forklarte politiet at de var på vei til en 80-tallsfest. Kajsa var nemlig utkledd som en tidlig versjon av Madonna - med nettingstrømper og kort skjørt.

- Aldri kle deg så smakløst igjen, var beskjeden den svenske jenta fikk i retur, før hun og vennene etter mye om og men fikk politieskorte til den nevnte festen, skriver Aftonbladet.

Men Kajsa Bergqvist har opplevd mer dramatikk i sitt 31 år gamle liv. Under en ferie bestemte hun seg for å dykke med hvithaier i et spesialkonstruert bur. Men det var først etterpå at dramaet oppsto: Vel oppe i båten bet en 4,5 meter lang hvithai tak i fartøyets badebrygge - slik at hele båten ristet mens den tok inn vann.

- Jeg tenkte "Er det slik jeg skal dø, drukne og bli spist?, spørsmålet er bare i hvilken rekkefølge!" sier hun i radioprogrammet.

Heldigvis lyktes det den populære svenske idrettsstjernen å komme seg sikkert i land. Men hun innrømmer at haiepisoden satte en alvorlig støkk i hennes liv.

Bergqvist har mye å se tilbake på - også på idrettsfronten. 31-åringen tok VM-gull utendørs i 2005, mens hun også gikk til topps under EM i 2002. Kajsa står dessuten bokført med sølv fra OL i 2000, samt en rekke gode prestasjoner i diverse innendørs-mesterskap.

Den populære svensken la tidligere i år opp på grunn av manglende motivasjon, og varslet at hun vil flytte tilbake til Sverige etter mange år i utlendighet.

LES OGSÅ: Idrettens sexy gullgutter