IDOL: Flere "skandaler" har preget den svenske utgaven av Idol og deres dommerpanel. Foto: TV4
IDOL: Flere "skandaler" har preget den svenske utgaven av Idol og deres dommerpanel. Foto: TV4Vis mer

Idolenes verste mareritt

Den svenske Idol-dommeren Kishti Tomita skremmer vannet av deltagerne.

SEHER.NO: Du trodde kanskje at Asbjørn var den mest fryktede dommeren i Idol?


Da tar du feil. Kraftig feil.


For den "slemmeste jenta i gamet" heter nemlig Kishti Tomita (43), og er dommer i den svenske utgaven av sangkonkurransen.


Se videoklipp med den fryktede dommeren lenger ned i saken!


Tomita, som ble født Kirsti Sylvia Margareta Olsèn, er en kjent sangcoach og har blant annet  jobbet med store stjerner som Robyn, Jennifer Brown og Paula Abdul.


Sammen med Peter Swartling og Daniel Breitholtz har hun også utgjort den svenske Idol-juryen de siste årene.


Og for en skummel personlighet denne juryformannen har. Tomita er nemlig kjent for å være en drømmeknuser med et temperament som er egnet til å få selv den tøffeste  Idol-deltagere til å begynne å gråte.


Hun har også vært involvert i flere såkalte "Idol-skandaler" de siste årene.


Blant annet har den eksentriske sangcoache -, som ofte går med et indisk kastemerke i pannen fordi hun påstår det "symboliserar intuisjon" - blitt beskyldt for å ha vært fullstendig dritings under en Idol-sending i 2004.


Og i 2005 kastet hun en deltager ut av programmet fordi han ikke "så på henne".


Men Tomita har også flere "utbrudd" under årets sesong av Idol, skriver Aftonbladet (ekstern link).


Under en av auditionene skal dommeren ha dyttet deltager Mattis Nylander i brystet fordi han ikke oppfattet det hun sa og dermed irriterte henne.


- Det her er power, ropte hun etter å ha demonstrerte ved å synge selv.


Bakgrunnen skal ha vært at Mattis ikke sang "Knocking on heavens door" med tilstrekkelig volum.


Og nylig latterliggjorde hun en av deltagerne på det mest brutale etter han bad juryen om å være snille mot kjæresten som skulle på audition rett etter han.


- Hvordan faen klarte han å få seg en kjæreste? spurte Tomita sarkastisk.

- Vi har jo ikke sett hva som kommer inn enda, kontrer meddommer Peter Swartlig.


Tomita har også skreket og kalt en av deltagerne "bitch" - etter at deltakeren spyttet ut en tyggegummi - noe hun ble bedt om av Tomita.


Og dette er bare noe av det den sjokkerende juryformannen har gjort, for det
å knuse drømmer synes hun ikke gjør noen ting.


- Det å knuse drømmer er ingen stor sak. Alle drømmer vi om karriere, familie, kjærlighet og det er slettes ikke sikkert at de drømmene som går i oppfyllelse vil gjøre oss lykkelige, bare se på Whitney Houston, hvor mange superstjerner er egentlig lykkelige da? har Tomita tidligere uttalt i et intervju med svenske Varnpliktsnytt.se (ekstern link).


Den svenske sangcoachen har også innrømmet at hun slo ned eksmannen da hun fant ut at han hadde vært utro, og har tidligere omtalt seg selv som Idols motsetning av "den gode fe".


Og ifølge Aftonbladet (ekstern link) har det vært så mye opprør rundt den svenske Idol-dommeren at produsentene til og med skal ha vurdert å få inn en psykolog i sendingene.


I 2004 toppet det seg helt da svenske Idol og TV4 mottok så mange "hatmeldinger" at kanalen vurderte å få inn nye dommere.


For det er ikke bare Tomita som sjokkerer.


Meddommer Peter Swartling måtte en gang unnskylde seg offentlig etter at han sa til en kvinnelig deltager at han mente hun passet best som artist på katastrofefergen «Estonia», da den sank.


Og vi som trodde Asbjørn var "bad".


Se video med den skumle Idol-dommeren nedenfor: LES OGSÅ: - Får betalt av Karlsen


 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.