Idolenes råd til Ingvar

Årets Idol-vinner må jobbe hardt hvis han vil lykkes, i følge tidligere Idol-deltagere.

JUBLET: Artist og Idol-dommer Tone Damli Aaberge jublet sammen med Ingvar da han vant Idol fredag kveld. Nå deler hun sine råd med sin ferske musiker-kollega. Foto: Andreas Fadum
JUBLET: Artist og Idol-dommer Tone Damli Aaberge jublet sammen med Ingvar da han vant Idol fredag kveld. Nå deler hun sine råd med sin ferske musiker-kollega. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag kveld ble Ingvar Olsen (24) kåret til årets vinner av Idol på TV 2. 24-åringen vant en platekontrakt med Sony Music og managementavtale med Eccentric Music.

Manager David Eriksen, som blant annet jobber for Tone Damli og Adelen, blir Ingvars nye manager.

Blir kollegaer

Tone Damli (26) har blitt godt kjent med Ingvar i sin jobb som Idol-dommer det siste halve året. Hun strålte på Idol-finalen med sin nye sveis, og da det ble klart at Ingvar vant var hun blant de første som gratulerte ham. 

MAS: Astrid anbefaler Ingvar å gripe alle mulighetene som byr seg i månedene som kommer.
MAS: Astrid anbefaler Ingvar å gripe alle mulighetene som byr seg i månedene som kommer. Vis mer

Tone startet sin artistkarriere som deltager i Idol i 2006. Hun vet hva som kreves for å klare seg som artist etter konkurransen, og har flere gode råd til Ingvar.

 

- Jeg tror han kommer til å klare seg veldig bra. Mye er opp til han selv. Det er viktig å gripe alle mulighetene som byr seg nå i kjølevannet av Idol og jobbe videre derfra, råder Tone.

 

Hun ser frem til å dele David Eriksen med Ingvar.

- Det er veldig hyggelig! Nå er han min kollega og bror i Eccentric Music, smiler 26-åringen.

- Viktig å mase

Artist Astrid Smeplass (17) endte på en femteplass i fjorårets Idol, men har nå stor suksess med singelen «2AM». Hardt arbeid er det eneste som nytter i musikkbransjen, i følge 17-åringen.

- Ingvar må pushe på og jobbe knallhardt! Han må gripe alle sjanser som byr seg og mase, mase, mase til han får det som han vil. Det er det som funker, anbefaler Astrid.

TA DEG TID: Siri råder Ingvar til å la seieren synke inn før han kommer med ny musikk.
TA DEG TID: Siri råder Ingvar til å la seieren synke inn før han kommer med ny musikk. Vis mer

Fjorårets vinner

I fjor var det Siri Vølstad Jensen (18) som gikk av med seieren i Idol, som den yngste norske vinneren noensinne. Hun ga ut sitt første album «Coming Home» i mai.

Hun råder Ingvar til å la Idol-seieren synke inn, før han setter i gang med nye prosjekter.

- Det er viktig å ikke føle seg presset til å komme med ny musikk for fort. Det er fint å ha forventningspress, det gjør deg litt mer skjerpet, men det er viktig å ikke forhaste ting. Selv følte jeg på presset, men det hadde ingen negativ innvirkning på meg.Jeg følte at jeg fikk god tid på meg, forteller 18-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer