SENDT HJEM AV GUTTA: Tina føler at de mannlige dommerene sendte henne hjem på grunn av utseendet. - Jeg hører på damene jeg, sier hun.
SENDT HJEM AV GUTTA: Tina føler at de mannlige dommerene sendte henne hjem på grunn av utseendet. - Jeg hører på damene jeg, sier hun.Vis mer

Idol-støtte på Facebook

På Facebook støtter både familie og fremmede fans opp om sine Idol-favoritter.

SEHER.NO: Nå er det like før Idol-sirkuset starter for alvor med de 100 beste til Lillestrøm på fredag.

Men det sitter igjen mange unge mennesker med brustne håp langs veien. Langs audition-ruta har dommerne avvist langt flere enn de har sluppet gjennom.

Tina Indrevær (21) fra Olsvik utenfor Bergen var en av de som var nær ved å klare det. Men selv om hun fikk prøve seg to ganger foran dommerne i Kristiansand hadde hun ikke hellet med seg.

På Facebook er det nå opprettet en fanklubb til "ære for en av landets vakreste kvinner, og vakreste stemmer", som det heter i beskrivelsen.

Onsdag formiddag hadde gruppa 125 medlemmer, en økning på 20 medlemmer fra dagen før. Flere innlegg på fanklubben gir henne sin støtte, og klager på hvilken feil avgjørelse dommerne tok da de sendte henne hjem.

Se Tinas fanklubb her.

"Jeg [kan] ikke se annet enn at Idol-dommerne sendte hjem årets så langt største talent," heter det blant annet.

- Det er veldig positivt for meg, sier Tina til Seher.no.

- Jeg har fått mange tilbakemeldinger etter programmet, både telefoner, meldinger og mail av kjente og ukjente som setter pris på musikken min. En slik fanklubb er motiverende for meg, sier Tina som ikke har oversikt over hvor mange som har henvendt seg til henne via facebook.

- Det er mange som har sendt meg personlige meldinger eller skrevet på veggen min.

Tine fikk "Ja" fra begge de kvinnelig dommerne Benedicte og Mariann, men det var Jan Fredrik og Asbjørn som sørget for at hun ble sendt hjem. Selv føler den unge bergenseren at hun ble sendt ut av Idol på feil grunnlag.

- Jeg tror det har med utseendet mitt å gjøre. Jeg føler at overvekt er et tema her, og at Jan Fredrik ikke tok imot meg like godt som andre som kommer smilende inn til audition. Jeg syntes han stirret på magen min, sier hun til Seher.no

- Så jeg velger å høre på damene. Jeg har opptrådt siden jeg var 13 år, og har aldri før fått høre at jeg synger stygt, sier Tine som skal fortsette å satse på musikken.

Youtube.com har hun lagt ut en video som har gått fra 100 til nesten 10000 visninger siden fredag.

Etter Idol-opptredenen satte hun seg ved pianoet igjen for å lage flere sanger til en demo. Og hun ser for seg at hun skal dra utenlands om noen år for å jobbe mer med musikken der.

- Jeg er ikke helt sikker på at Norge er riktig sted å begynne, sier hun.

Facebook har blitt en levende arena hvor det har dukket opp støttegrupper til flere av Idol-deltakerne. Her er et knippe:

Kim Rune Hagen - 7medlemmer

Marius Barhaugen - 26 medlemmer

Sindre Dybvikstrand - 445 medlemmer

Thomas Gregersen  - 661 medlemmer

Isabella Lerøy- 268 medlemmer

Anne Lene Nordbø  78 medlemmer

Timian Ripnes Naastad  - 516 medlemmer

Hallgrim Nybø - 67 medlemmer