Idol-Maria vil få nytt barn for å redde sønnen

- For meg er det jo det eneste riktige å gjøre, for å redde gutten vår, sier «Idol»-deltager Maria Mohn

ØSNKER SEG FLERE BARN: Maria Mohn og ektemannen Ole-Henrik Mohn Pettersen vurderer å få et tredje barn, som kan redde deres fem år gamle sønn Johannes.  Foto: Stella Pictures
ØSNKER SEG FLERE BARN: Maria Mohn og ektemannen Ole-Henrik Mohn Pettersen vurderer å få et tredje barn, som kan redde deres fem år gamle sønn Johannes. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video med Maria nederst i saken.


SEHER.NO: Tidligere denne uken kunne Se og Hør og Seher.no fortelle om «Idol»-deltager Maria Mohns (28) sønn Johannes (5), som lider av den alvorlige blodsykdommen Diamond Blackfan Anemia. Det innebærer at han hver måned må få blodoverførsel.

Foreløpig holdes sykdommen i sjakk, men Maria og ektemannen Ole-Henrik Mohn Pettersen (31) forberedt på at han kan måtte trenge beinmargstransplantasjon. Derfor har de vurdert å få et barn til, med beinmarg som kan
matche Johannes sin.

- Vi vurderte å «trikse og mikse» med det på Rebecca (8 mnd.). Men da kjente man ikke til genfeil, og vi ville ikke risikere at hun skulle få samme sykdommen. Det kan absolutt bli aktuelt å gjøre det på et tredje barn, sier maria Mohn til Dagbladet.

Idol-finalisten er sikker på at det ville bli sett på som uetisk av andre, men hun mener det likevel ville vært riktig.

- Det hadde det helt sikkert. Men det ville gjort vondt. For meg er det jo det eneste riktige å gjøre, for å redde gutten vår. Ingenting er mer naturlig. Tenk så flott for det barnet, å få vite at det hadde et så viktig oppdrag i livet. Jeg synes ikke at det er uetisk. Det hadde vært fantastisk å ha tre barn. Så heldige vi ville vært! Det er jo ikke sånn at barnet kun skulle blitt født for å redde storebroren, sier hun til Dagbladet.

Til Seher.no uttalte Maria tidligere denne uken at grunnen til at de går ut med historien er for å få flere til å gi blod.

- Sønnen min trenger blod hver måned for å overleve. For en tid tilbake fikk vi vite at det var få blodgivere der ute, slik at vi kan risikere å komme på sykehuset uten å få en blodoverføring. Da blir dette så viktig for oss at vi vil gå ut med det, sa «Idol»-finalisten.

28-åringen er glad for at hun og mannen har klart å gjøre de månedlige sykehusbesøkene til en positiv ting for sønnen Johannes.

- Han gleder seg til å dra på sykehuset. Han har det fint, og vil ikke hjem igjen. Det er jeg litt stolt av for oss som foreldre, jeg synes det er viktig å se positivt på ting og akseptere at ting er som de er. At man får perspektiv på livet, og verdsetter alt som er bra.


Se video der Maria snakker om sønnens sykdom nederst i saken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Unner ingen å nesten miste et barn


Se video:


[obj:media:10270]
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer