SPRER PROPAGANDA: Dyvik Husby er president i scientologiorganisasjonen Oslo Peace Program. Han har sendt ut over 3000 brev med propaganda-DVDer til norske skoler.
SPRER PROPAGANDA: Dyvik Husby er president i scientologiorganisasjonen Oslo Peace Program. Han har sendt ut over 3000 brev med propaganda-DVDer til norske skoler. Vis mer

«Idol»-Hank refses av Kristin Halvorsen

Sender propagandavideoer med scientologibudskap til norske skoler.

Publisert
SEHER.NO: «Idol»-dommer Hans-Erik Dyvik Husby har tidligere i år sendt propagandavideoer med scientologibudskap til flere av landets skoler, gjennom sin organisasjon, Oslo Peace Program (OPP).

I brevet fra organisasjonen brukes Alfred Nobels navn. Den siste tiden har Dyvik Husby brukt nettstedet Twitter til å spre propaganda fra scientologiorganisasjonen CCHR.

Nå mottar den populære TV-figuren kritikk for å sende ut disse brevene. Ap-politiker Olav Gunnar Ballo kaller det hele sjokkerende og svært skadelig til Dagbladet. Ballo mistet selv datteren, etter at hun begikk selvmord etter en personlighetstest signert scientologikirken.

Også kunnskapsminister Kristin Halvorsen refser «Idol»-dommeren.

- Dette skal absolutt ikke inn i norsk skole. Det virker overflatisk og lite seriøst. Lærerne har et langt bedre materiale. Dette hører ikke hjemme som en del av et seriøst materiale, med mindre elevene skal læres opp i kritisk tankegang, sier hun til Dagbladet.

Trygve Haug, som er Dyvik Husbys manager, livvakt og partner i OPP sier at de har sendt ut over 3000 brev med videoer.

- «Veien til lykke» (DVD vedlagt i brevet, red. anm.) var et uvurdelig verktøy for meg i prosessen med å bli rusfri på Narconom (avrusningsklinikk), og i prosessen med å bli en lykkelig familiefar og en aktiv deltager i samfunnet. Jeg ønsker å dele denne veiviseren til et lykkeligere liv med barn og ungdom. I en nasjon herjet av grusomme drap, overfallsvoldtekter, fremmedfrykt og store rusproblemer er jeg og Trygve opptatt av å hjelpe de vi kan, sier Husby gjennom Haug til avisen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Forlot scenen i gråt etter sjokk-exit

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer