- Idol ga meg ikke mye

Den norske musikerstjernen synes det var minst like tungt etterpå.

Se videointervjuet med Gaute Ormåsen nederst i saken!

SEHER.NO: Gaute Ormåsen (26) ble kjendis nesten over natten da han i 2003 havnet på annenplass i "Idol", kun slått av selveste Kurt Nilsen. Etterpå har han profilert seg ytterligere gjennom musikken, TV 2-programmet "Skal vi danse" og ikke minst som skuespiller i Hotel Cærsar.

Nå er det derimot musikk for alle penga for 26-åringen fra Brumunddal. Gaute er nemlig i disse dager ute med singelen "Glorien", mens den kommende plata er ventet allerede i starten av september.

- Man kan jo si at det største jeg har opplevd som musiker var dette med Idol og sånn, det å komme seg langt der. Men det var på en måte som sanger. Det ga meg egentlig ikke så mye. Det som kanskje har gitt meg mest er vel det å - to år etterpå - selge til gull med en låt jeg har skrevet selv.

Seher.no møter Gaute Ormåsen til "Sommerpraten" i Frognerparken i Oslo. På en motorsykkel ankommer den talentfulle musikeren med en gitar på ryggen, klar for å gi Seher.nos lesere en smakebit på singelen som nå er ute.

26-åringen legger ikke skjul på at han han koste seg i "Idol"-tiden, og at folk fortsatt forbinder ham med "Idol"-Gaute og ikke "Hotel Cæsar"-Gaute. Men for Ormåsen var det tiden etter "Idol" som altså har gitt ham mest.

- Man får jo ikke noe gratis om man kommer fra Idol heller, to år etterpå, mener jeg. Så jeg måtte på en måte starte på nytt. Det var egentlig en minst like tung vei som Idol i hvert fall, forteller han.

"Glorien" handler - ifølge Gaute selv - om det å ha idoler det ikke er så veldig enkelt å sammenligne seg med.

- Jeg hadde store ambisjoner i barndommen. Idolene mine var jo Michael Jackson og diverse andre musikere. Jeg vokste opp i et kristent hjem, der de idolene jeg lærte om var de bibelske, som for eksempel Moses og Noah. Men man har jo gjerne lyst til å bli som idolet ditt da, det er i hvert fall litt lettere å sammenligne seg med musikere enn bibelske navn.

Et av hans store idoler var altså Michael Jackson, som i forrige uke døde, til stort sjokk for millioner av fans over hele verden. Gaute Ormåsen innrømmer at han også lot seg bevege da poplegenden gikk bort.

- Det var sinnsykt trist. Men jeg har vel alltid hatt en følelse av at han ikke blir gammel. Han har jo vært en levende legende, nå er han en død legende.

- Felte du noen tårer da nyheten om dødsfallet ble kjent?

- Det har jeg ingen kommentar til, smiler den tidligere "Idol"-stjernen til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Siv Jensen: - Det kunne vært min siste time

Se Gaute Ormåsen spille og synge for Seher.no i Frognerparken her:

[obj:media:7906]