«Idol»-finalist Julie Stokke (17) tatt ut av konkurransen

Blir erstattet av tidligere deltaker, grunnet blødninger og polypper på stemmebåndene.

TAKKER FOR STØTTEN: Julie Stokke er regnet som en av publikumsfavorittene i årets «Idol»-sesong. Grunnet helsa må hun nå takke for seg i konkurransen. Foto: TV 2
TAKKER FOR STØTTEN: Julie Stokke er regnet som en av publikumsfavorittene i årets «Idol»-sesong. Grunnet helsa må hun nå takke for seg i konkurransen. Foto: TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: Julie Stokke (17) har tatt både dommerne og seerne med storm etter hun entret «Idol»-sirkuset denne sesongen.

Trønderjenta har høstet massiv applaus og hennes første audition er sett av rundt 200 000 på nett. Mange har sett fram til hennes kommende opptreden blant topp ti, men nå blir ikke dette noe av.

Stokke har fått påvist en tilstand på stemmebåndene som fører til at hun er tatt ut av talentkonkurransen.

STEPPER INN: 17-årige Nadia Warholm Essahli fra Trondheim skal erstatte Stokke. Foto: TV 2
STEPPER INN: 17-årige Nadia Warholm Essahli fra Trondheim skal erstatte Stokke. Foto: TV 2 Vis mer

- Vi er fryktelig lei oss for at Julies tid i «Idol» ender på denne måten, men det ville ikke vært ansvarlig å la henne fortsette med de rådene som nå har kommet fra medisinsk hold, sier TV 2s pressekontakt for Idol, Håvard Solem, til Dagbladet og fortsetter:

- En videre deltakelse ville vært for risikabelt for hennes helse, og vi kunne ikke bare sitte og se på at hennes tilstand forverres, sier han.

- Veldig lei meg

Ifølge TV 2 har 17-åringen slitt med stemmen over lengre tid. Stokke var dermed til legekonsultasjon på tirsdag, hvor det ble konstatert blødninger og polypper på stemmebåndene.

- Jeg er selvfølgelig veldig lei meg nå. «Idol» er et eventyr som jeg gjerne skulle vært med på å skrive siste kapittel av. Men etter at jeg nå har fått fordøyd dette, så innser jeg at jeg ikke kunne fortsette å presse meg, sier Stokke.

Dersom Stokke hadde fortsatt i konkurransen, hadde hun risikert varige skader, ifølge legepersonell.

- Da er det bedre å gi seg nå, få skikkelig behandling, bli bra igjen og komme sterkere tilbake ved en senere anledning. Helsen må komme først. Jeg har en drøm om å leve av sang og musikk i fremtiden, og da må jeg ta godt vare på stemmen min, sier Julie Stokke, som takker for all støtte og stemmer fra publikum.

Blir erstattet

På tross av at Stokke nå forlater konkurransen, vil det fortsatt være ti finalister som skal kjempe om den gjeve førsteplassen. 17-årige Nadia Warholm Essahli fra Trondheim skal erstatte Stokke.  

- I henhold til «Idol»-reglementet finnes det flere alternative måter å løse slike situasjoner på, og etter grundige vurderinger valgte vi å la dommerne få ta det endelige valget. De plukket ut Nadia. Hun er en strålende deltaker, som imponerte stort både på audition, i dommerutvelgelsen og i sin semifinale, og som også var en stor publikumsfavoritt i sin semifinale.

- Vi synes det er utrolig sporty av henne å steppe inn på så kort varsel, sier Håvard Solem i TV 2.

- Alvorlige skader

«Idol»-dommer, artist og låtskriver Ina Wroldsen synes det er trist at Stokke nå er ute av «Idol», men understreker at hun synes det er riktig med tanke på fremtiden.  

- Jeg synes det er utrolig trist at Julie må forlate «Idol». Samtidig er jeg veldig klar over hvor alvorlige skadene på stemmebåndet hennes er, og hvor viktig det er for hennes fremtidige karriere at hun tar tak i dette nå, før det er for sent.

- Jeg hadde forøvrig gjort akkurat det samme selv. Jeg vet at Julie er artistmateriale av ypperste klasse. Hun har en av de fineste stemmene jeg har hørt, og jeg tviler ikke et sekund på at hun kommer ti ganger sterkere tilbake.

- Kjempeoverrasket

Nadia Warholm Essahli forklarer at hun ble kjempeoverrasket da hun fikk telefon fra «Idol»-produksjonen.

- Situasjonen som er oppstått er selvfølgelig veldig trist for Julie og jeg håper at man får se mer til henne senere, men når det er blitt slik så er jeg så klart fantastisk glad for at nettopp jeg er plukket ut til å få en ny sjanse i «Idol». Jeg må innrømme at jeg ble lei meg da jeg røk ut etter semifinalen, og følte at jeg ikke hadde fått vist alt jeg har inne.

- Det blir rart å komme tilbake i manesjen med de andre, men jeg er veldig klar for å gripe denne sjansen. Jeg får jo betraktelig kortere forberedelsestid enn de andre, men må bare satse alt og håpe at det holder, sier hun.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

TOPP TI: Disse deltakerne, foruten Julie Stokke (t.v.) skal kjempe om årets seier i «Idol». Stokke blir ertstattet av Nadia Warholm Essahli (ikke avbildet her). Foto: TV 2
TOPP TI: Disse deltakerne, foruten Julie Stokke (t.v.) skal kjempe om årets seier i «Idol». Stokke blir ertstattet av Nadia Warholm Essahli (ikke avbildet her). Foto: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Kim og Kanye har fått naboene på nakken