Knivdrama på kjent utested i Oslo:

«Idol»-dommer havnet midt i knivdrama

Måtte evakuere fra DJ-jobben.

MÅTTE EVAKUERE: «Idol»-dommer Silje Larsen Borgan måtte i helgen evakuere fra jobben på utestedet Blå i Oslo. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE EVAKUERE: «Idol»-dommer Silje Larsen Borgan måtte i helgen evakuere fra jobben på utestedet Blå i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver fredag kveld er manager Silje Larsen Borgan (33) fast inventar i dommerpanelet på «Idol» på TV 2. Men innimellom tar den munnrappe musikkprofilen også oppdrag som DJ med P3-kjendis Christine Dancke (34). Siden 2009 har de to sammen kjørt DJ-opptredener under duoen «Hoetell».

Men natt til søndag sist uke opplevde duoen høydramatikk på jobben. Dagen etter direktesendingen på TV, hadde nemlig Borgan og Dancke en opptreden på det populære utestedet Blå i Oslo.

Se dette innlegget på Instagram

💙💙💙

Et innlegg delt av Silje Larsen Borgan (@siljeborgan)

En halvtime før Borgan og Dancke vanligvis pleier å avslutte spillejobben, skal de to musikkjendisene ha blitt tvunget til å avbryte musikken og forlate lokalet. Minutter senere var hele utestedet evakuert.

Knivdrama

Like før klokken 2.30 natt til søndag fikk nemlig Oslopolitiet melding om slagsmål på det populære utestedet. Da politiet ankom stedet, viste det seg å være en alvorlig knivstikking, skriver Dagbladet.

Det ble tidlig snakk om at dramatikken skyldtes et gjengoppgjør. To personer ble fraktet til sykehus som følge av stikkskadene. Gjerningsmannen stakk av fra stedet og politiet jaktet på ham utover natten uten at det ga noe resultat.

Søndag opplyste politiet at de involverte har tilknytning til gjengen Young Bloods.

VITNE: Et vitne til Dagbladet fortalte at situasjonen ble kaotisk da knivstikkingen skjedde. Foto: Privat
VITNE: Et vitne til Dagbladet fortalte at situasjonen ble kaotisk da knivstikkingen skjedde. Foto: Privat Vis mer

Ifølge øyenvitner som var til stede på utestedet, ble den kjente DJ-duoen raskt informert om knivdramaet i lokalet. Vakter strømmet til før «Idol»-dommer Silje Borgan tok mikrofonen og informerte alle om at de ville avslutte. Hun oppfordret deretter til at folk måtte forlate utestedet.

Verken Borgan eller Dancke har så langt besvart Se og Hørs henvendelser i saken.

Saken fortsetter nedenfor.

DOMMERE: Sammen med Tshawe Baqwa fra Madcon og Gunnar Greve, er manager Silje Larsen Borgan en av årets «Idol»-dommere. Foto: TV 2
DOMMERE: Sammen med Tshawe Baqwa fra Madcon og Gunnar Greve, er manager Silje Larsen Borgan en av årets «Idol»-dommere. Foto: TV 2 Vis mer

Meldte seg

Mandag ble en 18-åring siktet for knivstikkingen. Han ble pågrepet da han ifølge Dagbladet troppet opp på politihuset i Oslo sammen med sin forsvarer.

- Han satt i går kveld i avhør, og blir senere i dag fremstilt for varetektsfengsling, opplyste Oslo politidistrikt til avisen.

Ifølge Politiadvokat Sturla Henriksbø har etterforskningen av saken vært svært omfattende, på tross av at det har gått kort tid siden hendelsen.

AVSLUTTET TIDLIGERE: Silje Borgan og Christine Dancke fikk raskt beskjed om knivdramaet som utspilte seg i helgen, og avsluttet dermed musikken tidligere enn planlagt. De måtte deretter evakuere utestedet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
AVSLUTTET TIDLIGERE: Silje Borgan og Christine Dancke fikk raskt beskjed om knivdramaet som utspilte seg i helgen, og avsluttet dermed musikken tidligere enn planlagt. De måtte deretter evakuere utestedet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

- Vi har sikret video og avhørt vitner, samt tatt beslag i gjenstander. Men flere vitner er ennå ikke identifisert eller avhørt; vi har blant annet grunn til å tro at bekjente av de involverte var til stede, uttalte han til avisen.

Flere hendelser

Det er ikke første gang det har utspilt seg voldelige hendelser på det populære utestedet.

I juli i fjor ble en 24 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at fire personer ble skutt ved utestedet.

Tre av personene som ble skutt hadde en vaktfunksjon på Blå. Den fjerde personen var gjest på et sted i området.

Gjerningsmannen var en tidligere kjenning av politiet som tidligere har vært straffedømt for blant annet grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politi, og andre offentlig ansatte og sivile.

I 2013 ble mannen dømt for en knivstikking utenfor Blitzhuset i Oslo.

LES OGSÅ: Ble kidnappet og misbrukt som 14-åring - nå smiler lykken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer