David Norback Pedersen:

«Idol»-David: - Det var overveldende

David Pedersen sjarmerte Norge under sin «Idol»-deltakelse. Nå har han en «voksenjobb».

IDOL: David Pedersen tok Norge med storm i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / NTB
IDOL: David Pedersen tok Norge med storm i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / NTB Vis mer
Publisert

Det er 19 år siden David Norback Pedersen (36) tok Norge med storm da han deltok i den første runden av sangkonkurransen «Idol» i 2003.

Da var han 17 år gammel, og fikk raskt massevis av oppmerksomhet fra hele landet. I konkurransen endte han på en tredje plass, med Gaute Ormåsen (39) og Kurt Nilsen (43) på andre og førsteplass.

I podkasten «Popstalgi» med programleder Erik Rydning forteller Pedersen, som nå er blitt 36 år, hva som skjedde i tiden rundt «Idol»-eventyret.

Da gikk han fra å opptre på TV-skjermen til å opptre foran flere tusen folk.

TOPP TRE: De tre finalistene av den første «Idol»-konkurransen, Gaute Ormåsen (t.v.), Kurt Nilsen og David Norback Pedersen. Foto: Cornelius Poppe / NTB
TOPP TRE: De tre finalistene av den første «Idol»-konkurransen, Gaute Ormåsen (t.v.), Kurt Nilsen og David Norback Pedersen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Han huskes kanskje aller best for superhiten «Wild at heart» og albumet med samme navn.

«Wild at heart», som var Pedersens første singel, ble godt tatt imot av fans landet over og solgte i massevis.

SETTES UT: Vi må konfrontere Iselin Guttormsen med en video vi har kommet over på internett, og det blir hun ganske så flau av. Reporter: Thale Kristensen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Det var overveldende og fryktelig moro, men jeg tror ikke jeg skjønte det helt, for jeg syntes det var så gøy å spille live, jeg. Og ikke minst å se den klatre på listen og forstå at «oi shit folk hører på det», men jeg klarte ikke å forholde meg til salgstall på den måten (...) da jeg ikke visste hva jeg skulle sammenligne det med, sier Pedersen i podkasten.

Da platekontrakten gikk ut ble han vokalist i bandet Carnival. Den første singelen bandet slapp ble spilt på både radio og TV.

Nå lever han derimot et betraktelig annerledes liv enn han gjorde på starten av 2000-tallet. Etter at artistkarrieren ble lagt på hylla, ble han student, før han gikk videre til den «andre siden» av musikkbransjen, og jobbet hos både Universal Music og Sony Music.

STJERNE: David Norback Pedersen under en «Idol»-konsert på Tusenfryd i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / NTB
STJERNE: David Norback Pedersen under en «Idol»-konsert på Tusenfryd i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / NTB Vis mer

Den tiden er forbi, og 36-åringen forteller at han nå har en «voksenjobb» utenfor musikkbransjen. Likevel forteller han at han aldri vil slutte å søke etter musikkbransjen, og vil alltid være en del av det.

Og for de som har savnet musikk fra Pedersen, avslører han en spennende detalj i podkasten.

I 2016 medvirket han nemlig i en sang som blant annet er å finne på Spotify.

FALLER AV STOLEN: Superstjerna Katy Perry faller av stolen i et havfruekostyme på American Idol. Video: American Idol Vis mer

- Det er en låt som er utgitt under et pseudonym. To av gutta jeg spilte i band med produserte en long house EDM-låt som jeg var med å produsere og synge på. Så det ligger faktisk en låt ute under artistnavnet Suez Lights med «Drifting with the wind». Der er mitt artistnavn Pedro.

Se og Hør har vært i kontakt med Pedersen, som ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

LES OGSÅ: Takker «Idol» for ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer