«Farmen»:

- Idiotisk

Bente Rabba måtte se seg slått i melkespannholding rett før finalen.

SEMIFINALE: Bente Rabba måtte forlate gården rett før finalen. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
SEMIFINALE: Bente Rabba måtte forlate gården rett før finalen. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag var duket for finaledagen av «Farmen». Etter elleve uker var det Bente Rabba (54), Andrea Marie Rosli (24) og Henrik Eijsink (26) som måtte kjempe om en plass i finalen.

I semifinalen måtte de tre deltakerne konkurrere i keramikk. Her var det Rosli som briljerte og fikk en direkte finaleplass.

Dermed måtte Eijsink og Rabba møtes i den velkjente «Farmen»-konkurransen - melkespannholding.

Etter fire nervepirrende minutter måtte Rabba se seg slått av Eijsink, og gi slipp på finaleplassen.

FARMEN: Bente Rabba forteller om semifinalen, og hva som gikk gjennom hodet hennes under konkurransen. Video: Rød Løper / Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

- Ble fjern

- Det som var idiotisk av meg, var at når jeg holder melkespannet så hørte jeg på, inni hodet mitt, sangen «Vidda» av Ole Edvard Antonsen. Den sangen brukte vi også i begravelsen til pappa, sier 54-åringen til Se og Hør.

Før Rabba deltok i TV 2-programmet gikk hun gjennom en svært tøff tid. Hun mistet faren sin, Bjarne, like før innspillingen.

- Jeg begynte å tenke på begravelsen og pappa, så da ble jeg fjern. Jeg sier ikke at jeg kunne holdt lenger likevel, men det var litt sånn «faen».

SPENNENDE: Henrik Eijsink og Bente Rabba i den nervepirrende melkespannholding konkurransen. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
SPENNENDE: Henrik Eijsink og Bente Rabba i den nervepirrende melkespannholding konkurransen. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

Rabba forteller overfor Se og Hør at hun brukte denne sangen når hun trente på å holde melkespann hjemme før «Farmen».

- Det var nok ikke lurt, legger hun til.

TÅREVÅTT: Det blir tårevått på «Farmen»-gården når forpakterne mottar brev hjemmefra. Video: TV 2 PLAY / Rød Løper. Vis mer

Ikke bitter

Under årets melkespann-konkurranse er det nye regler. Førstemann som treffer bordplata under, gjerdet som er rundt plata eller som ryker tråden under melkespannet, er ute av konkurransen.

Rabba forteller at en av hennes utfordringer var at hun nå måtte holde melkespannene med en annen teknikk enn den hun hadde øvd på hjemme.

- Man måtte stå på en spesiell måte og holde melkespannene lenger bak enn jeg hadde øvd på, så plutselig kjente jeg «shit», dette er jo en helt annen måte å holde på, forteller hun.

54-åringen påpeker hun både var uoppmerksom og sliten, og dermed traff bordplata med melkespannet sitt.

Finaleuken på «Farmen» er i full gang og i onsdagens episode blir det gråtkvalt stemning når en av forpakterne må forlate gården. Video: Rød Løper / TV 2 PLAY. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Samtidig innrømmer hun at det ikke var bittert å tape konkurransen.

- Det var fantastisk deilig å slippe å tenke på at jeg skulle stå i en finale egentlig. Selvsagt ville jeg vinne, men når jeg ikke gjorde det, så var det helt greit det også.

- Jeg er tretti år eldre enn Henrik og Andrea, så jeg hadde aldri trodd jeg skulle stå der jeg sto.

Videre forteller hun at hun aldri egentlig klarte å hente frem konkurranseinstinktet.

- Det var ikke sånn at jeg gikk inn og tenkte at nå skal jeg knuse de og vinne denne konkurransen, sier Rabba og legger til:

- Det har vært en god opplevelse for meg, og jeg er ikke bitter. Men selvsagt om jeg hadde vunnet hytte og bil, hadde jeg jo vært interessert i det. Men jeg drar meg ikke ned i noe bitterhet for det, fordi jeg vant faktisk bronseplassen.

LES OGSÅ: - Arrogant og manipulerende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer