ENGEL: Aksel Hennie spiller engelen Ariel i filmatiseringen av Gaarder-romanen "I et speil i en gåte". Foto: Se og Hør
ENGEL: Aksel Hennie spiller engelen Ariel i filmatiseringen av Gaarder-romanen "I et speil i en gåte". Foto: Se og HørVis mer

- Idiotisk engledebatt

Aksel Hennie spiller en kreftsyk jentes engel i ny norsk spillefilm.

SEHER.NO:  "Buddy"-skuespiller Aksel Hennie (32) har rollen som engelen Ariel i den nye norske spillefilmen "I et speil i en gåte", som er basert på Jostein Gaarders kjente roman, skriver VG. 


Historien handler om den leukemisyke tenåringsjenta Cecilie og engelen Ariel, som kommer til henne mens hun ligger syk i sengen sin ved juletider. De to inngår en pakt der kreftsyke Cecilie lover å fortelle engelen alt om hvordan livet som menneske er, mens engelen skal fortelle hvordan det er å være i himmelen.


Og Hennie, som synes rollen er helt fantastisk , mener også at hele debatten som har stormet omkring temaet engler og prinsesse Märtha Louise er helt tåpelig.


- Jeg er ikke så opptatt av ordet "engel". En engel er bare en betegnelse på en god kraft. Og spør du meg om hva jeg synes om debatten rundt Märthas engler, er svaret mitt at jeg synes det er helt idiotisk at media bruker så mye negative krefter mot et menneske som tror på noe godt,  sier Hennie til VG og legger til:


- Dette er en fantastisk fin rolle og ligner ikke på noe jeg har gjort før. Denne historien grep meg så utrolig og jeg gråt som et svin da jeg leste manuset.


Også legendariske Liv Ullmann (68), som ikke har spilt i en norsk film på nærmere 40 år, har en rolle i filmen.

- Jeg hadde virkelig ikke tenkt meg dette, jeg hadde helt andre planer for høsten, men så fikk jeg manus i posten, sammen med et helt nydelig brev. Jeg hadde bare tenkt å kikke raskt gjennom det, for å kunne gi et høflig avslag, men så klarte jeg ikke legge det fra meg, har Ullmann tidligere uttalt til Dagbladet.


Andre kjente navn som medviker i "I et speil i en gåte" er Espen Skjønberg, Mads Ousdal, Trine Wiggen og nykommer Marie Haagenrud.


LES OGSÅ: - Tjente nær to millioner