Demi Lovato:

- Identifiserer meg selv som ikke-binær

Disney-stjernen vil ikke lenger kalles hun eller henne.

STÅR FREM: Demi Lovato valgte onsdag å stå frem som ikke-binær. Foto: Sara Jaye Weiss / REX / NTB
STÅR FREM: Demi Lovato valgte onsdag å stå frem som ikke-binær. Foto: Sara Jaye Weiss / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så sent som i slutten av mars sto Disney-stjernen Demi Lovato (28) frem som panseksuell, og beskrev seg selv som «flytende».

Panfili eller panseksualitet er å tiltrekkes følelsesmessig og/eller seksuelt av en person uavhengig av vedkommendes biologiske kjønn eller dens kjønnsidentitet. Dette inkluderer også de personer som ikke faller innenfor den duale kjønnstenkningen som bifili innebærer.

I motsetning til tidligere er 28-åringen stolt over å være en del av LHBT-miljøet.

SINGEL IGJEN: Etter fire måneder, forlovet Max Ehrich og Demi Lovato seg, men etter to måneder, ble det slutt. Her bekrefter Lovato bruddet. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

De og dem

Onsdag denne uken kom stjernen også ut som ikke-binær, at hen altså ikke har en kjønnsidentitet som enten jente eller gutt. Stjernen ønsker derfor å ikke bli omtalt som hun eller henne lenger, men derimot hen.

Det avslørte Lovato selv på Twitter.

«I dag er jeg så glad over å dele mer fra livet mitt med dere alle. Jeg er stolt over å la dere få vite at jeg identifiserer meg selv som ikke-binær og offisielt vil endre pronomenet til de/dem fremover», skriver hen ifølge BBC.

- Ingen ekspert

Lovato forklarer videre at hen kom frem til egen identitet etter å ha brukt tid på seg selv gjennom de siste årene. Stjernen påpeker imidlertid at hen fremdeles lærer og derfor ikke er noen ekspert eller talsperson når det kommer til temaet.

Lovatos svært åpenhjertige beskjed kommer bare kort tid etter at hen som nevnt kom ut som panseksuell. 28-åringens kjærlighetsliv har fått mye spalteplass i sladrepressen opp gjennom årene.

BIFIL: Daniel ble først kjent som kjæresten til den danske skandale-influenceren Fie Laursen, og denne høsten har vi blitt enda bedre kjent med han i «71 grader nord». Nå står han fram som bifil. Vis mer

- Flytende

I seks år var hen kjæreste med «That 70's Show»-stjernen Wilmer Valderrama, men sommeren 2016 avslørte duoen at de hadde gått hver til sitt.

Sangstjernen har også vært i en rekke andre profilerte forhold, men våren 2018 fortalte Disney-profilen at hen ikke hadde noe preferanse på kjønn når det kom til dating.

- Jeg er veldig flytende og mener kjærlighet er kjærlighet. Man kan finne kjærlighet i hvilket som helst kjønn. Jeg liker friheten i å kunne flørte med hvem jeg vil, delte 28-åringen åpenhjertig med magasinet InStyle.

ÅPNER OPP: I Sophie Elises nye bok, «Ting jeg har lært», åpner hun opp om ting som så langt har vært veldig privat. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Har brutt forlovelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer