Cecilie Skog:

- Idealet mitt stemmer ikke helt overens

Cecilie Skog er best kjent for sin eventyrlyst. Nå er det derimot hennes to døtre som er første prioritet.

MAMMA: Cecilie Skog snakker varmt om mamma-tilværelsen i et nytt intervju. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MAMMA: Cecilie Skog snakker varmt om mamma-tilværelsen i et nytt intervju. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av en årrekke har Cecilie Skog (46) rukket å se steder av verden få andre har våget å besøke. Mount Everest, Sydpolen, Nordpolen og kryssing av Grønlandsisen er bare noen få av turene Skog har begitt seg ut på.

I 2014 ble derimot livet delvis snudd på hodet, da hun ble mamma for første gang til datteren Vilja (6). To år senere kom nok et tilskudd til familien, da yngstedatteren Vega (4) meldte sin ankomst. Skog deler begge døtrene med eksforloveden Aleksander Gamme (44).

Mamma-tilværelsen har likevel gitt rom for noen utflukter, til tross for at mye tid går til å se døtrene vokse opp. I et nytt intervju med Kamille åpner 46-åringen seg nå opp om livet som alenemamma til to.

Klipp fra TV2-programmet "En kveld hos Kloppen": Cecilie Skog snakker om hvordan det var å gjøre "kjæresteting" med bestevennen. Vis mer

Lar barna utfolde seg

I intervjuet snakker hun ut om alt fra barndom til mammarollen - som hun uten tvil har klare forventninger til. Selv ser hun på seg selv som en fleksibel forelder, men etter å ha tatt en test Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet står bak, fant hun ut at hun muligens er mer beskyttende enn først tenkt.

- Idealet mitt stemmer ikke helt overens med den forelderen jeg faktisk ble, sier hun til magasinet.

Selv om hun kanskje er mer beskyttende enn hun selv mener å være, er hun også opptatt av at barna skal ha frihet til å finne ut av ting selv. Til og med på tur er ikke 46-åringen opptatt av å korrigere døtrene hvis de skulle gjøre noe «feil».

- La barna få undre seg og skape sitt eget univers. Kanskje dere gikk ut for å seile barkebåter, men så oppdager barna en maurtue eller noen blomster i stedet. Vær til stede i det som skjer, og ikke rett på dem om barna kaller en blåklokke for en ringeblomst eller en smørblomst for en gulstjerneblomst, oppfordrer hun.

Tilstedeværelse

Skog setter fellesskapet høyt - og trives i å dele små og store øyeblikk sammen med andre. Blant dem er barna, som hun uttrykker et ønske om å være til stede for så godt det lar seg gjøre.

Truls Svendsen (Tjukken) og Cecilie Skog (Lillemor) er på tur over Grønland i TV2-programmet "Tjukken og Lillemor". Begge to må på toalettet, men siden de er på Grønland er de nødt til å tisse på flaske for første gang i samme telt. Vis mer

Det er nemlig tilstedeværelsen hun husker best fra sin egen barndom, og som hun nå ønsker å videreføre.

- De kommer til å møte mange på sin vei, som sier at de er feil, og da håper jeg at de har en grunnfølelse som forteller dem at de er bra nok, sier Skog til Kamille.

Se og Hør har vært i kontakt med Cecilie Skog, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Brudd

Høsten 2018 gikk Skog og eksforloveden Gamme hver til sitt. I fjor kunne hun røpe at hun har beholdt et nært vennskap til Gamme, som hun kunne røpe bodde et steinkast unna - for barnas del.

- Vi fant ut at vi ønsket oss ulike tilværelser. Min utferdstrang er blitt mindre etter at barna kom. Og det påvirker jo hvordan man ser for seg et familieliv. Vi forsøkte å finne ut av det og gikk i samlivsterapi for å få hjelp, men kom frem til at vi sto for langt fra hverandre. Vi fungerer mye bedre som venner, sier hun i et intervju med KK.

FORELDRE: Cecilie Skog og eksforloveden Aleksander Gamme under Gullruten i 2016. Foto: Lise serud / NTB
FORELDRE: Cecilie Skog og eksforloveden Aleksander Gamme under Gullruten i 2016. Foto: Lise serud / NTB Vis mer

I dag har Skog i to og et halvt år levd uten en kjæreste ved sin side. Da Se og Hør møtte Skog på den røde løperen i 2019, et halvt år etter at hun ble singel, hadde hun følgende å si om singeltilværelsen:

- Det går veldig fint, jeg føler meg mest som tobarnsmamma, ikke singel.

LES OGSÅ: - Vi matcher veldig bra

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer