ADVARSEL: Denne meldingen møtte leserne og Ida på fronten av hjemmesiden hennes. "Dette angrepet er ment som en vekker for personers sikkerhet på nettet."  Foto: Faksimile
ADVARSEL: Denne meldingen møtte leserne og Ida på fronten av hjemmesiden hennes. "Dette angrepet er ment som en vekker for personers sikkerhet på nettet." Foto: FaksimileVis mer

Ida Wulff er blitt hacket

Den populære bloggeren har fått en vekker på nettet.

SEHER.NO: Tønsberg-jenta Ida Wulff har slått både Linni Meister og Lene Alexandra Øien i popularitet på nettsamfunnet blogg.no. Men nå er hun blitt slått ut av hackere.

18-åringens mail og domene ble søndag kveld overtatt av hackere. I ellevetiden ble hun logget av både blogg og mail, og hun skjønte fort at noen hadde hacket seg inn på hennes kontoer.

På fronten av hjemmesiden hennes sto følgende melding:

"Dette angrepet er ment som en vekker for personers sikkerhet på nettet!"

Hackerne, som har kalt seg Norwegian Internet Defence Force, henviste til et sitat fra en lengre portrettintervju av Ida i Tønsbergblad, og et lokal ICA-ran. Det skremmer Ida at gjerningsmennene kan ha lokal tilknytning.

-  Det gjør igrunnen saken enda mer skremmende, sier Ida til Tønsbergs Blad

Ida syntes ikke det var noen god følelse å bli "rundhacket" og skrev dette i bloggen sin:

"Jeg håper jeg ikke har opprørt noen, og at det ikke var et angrep mot meg personlig."

Hun ba samtidig hackerne om å gi henne tilbake påloggingsinformasjon.

- Hun kan ha skrevet noe som var provoserende, sier teknologiredaktør i Dinside.no, Pål Joakim Olsen, om hvorfor nettopp Ida ble hacket.

- Det er mange muligheter og mange svakheter rundt omkring på nettet, men lette passord er den største sikkerhetsrisikoen. Alle passord som man kan gjette seg til, eller som finnes i ordboka er lett å ta, sier Olsen.

Han anbefaler avanserte passord med en kombinasjon av bokstaver og tall og små og store bokstaver. Det kan gjerne være langt.

- Vær dessuten obs på Spyware, programvare som leser alle tastetrykkene du gjør, og dermed avslører brukernavn og passord, advarer Olsen.

Han mener imidlertid at Ida Wulff har gode sjanser til å få kontroll over domenet sitt igjen.

- Hvis hun kontakter webhotellet sitt og bekrefter hvem hun er, får hun sikkert nullstilt passord og brukernavn igjen, mener han.
– Tidligere har jeg aldri tenkt på at dette med sikkerhet har vært noe tema. Men nå har jeg i samarbeid med domeneleverandøren lært meg hvordan jeg bygger opp et passord, og hvordan jeg kan sikre meg bedre, forteller den populære og omstridte bloggeren til lokalavisen.

Ida forsikrer at hun ikke kommer til å saken ligge.

- De som har gjort dette må bare vite at jeg kommer til å ta saken videre, sier hun.

Ida er en 18 år gammel jente fra Tønsberg. Over 20.000 mennesker leser hver dag den moteinteresserte jentas klestips og hjertesukk fra hverdagen.

- Jeg begynte for litt over to år siden, og så har det bare tatt mer og mer av. Jeg ble inspirert av den jenta "BlondinBella"s suksess i Sverige, men ante ikke at det skulle bli så populært. Nå er det blitt sånn at folk kjenner meg igjen i Oslo også, og det er veldig moro, har hun sagt til Seher.no tidligere.

Det har ikke lyktes Seher.no å komme i kontakt med Ida Wulff i anledning hackingen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Blir du spionert på? Kvitt deg med spyware

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.