Ida Maria (26) måtte være full på scenen

- På turné er det ingen som setter spørsmålstegn ved at noen drikker mye.

SNAKKER OM ALKOHOLPROBLEMENE: Artisten Ida Maria sier til Dagbladet at hun måtte slutte å drikke alkohol, fordi hun drakk så mye i forbindelse med spillejobber at det holdt på å ødelegge helsen hennes. Foto: Scanpix
SNAKKER OM ALKOHOLPROBLEMENE: Artisten Ida Maria sier til Dagbladet at hun måtte slutte å drikke alkohol, fordi hun drakk så mye i forbindelse med spillejobber at det holdt på å ødelegge helsen hennes. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Den kritikerroste norske artisten Ida Maria Børli Sivertsen (26) har gjort suksess på hjemmebane og internasjonalt med låter som «Oh My God» og «I Like You So Much Better When You're Naked» siden platedebuten i 2008.

Men i et intervju med Dagbladet sier artisten at den raske suksessen holdt på å ødelegge helsen hennes, på grunn av at hun utviklet et stort alkoholforbruk.

- På turné er det ingen som setter spørsmålstegn ved at noen drikker for mye. Jeg drakk jo først bare noen øl for å komme meg på scenen, så ble det mer og mer til jeg nesten måtte være full for å klare å gå på.


Da hun høsten 2009 deltok på en turné arrangert av kjendisbloggeren Perez Hilton måtte hun reise hjem etter at hun gikk på en smell under en konsert i Boston.

- Jeg gikk på scenen og var bare helt død. Jeg kunne ikke åpne munnen eller synge.

- Det er forferdelig å ha sammenbrudd foran hele verden.

Etter at en venninne som var med på turnéen fikk henne hjem til Norge, sier Ida Maria hun tilbragte nesten et helt år som sykmeldt.

Nå er hun tilbake i USA, og forbereder utgivelsen av sitt nye album - som avholdskvinne.

- Jeg var egentlig ferdig mentalt og helsemessig, den dagen vi slapp forrige plate. Uten at jeg skjønte det selv.

- Jeg måtte slutte å drikke, sier hun til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg var fullstendig ferdig