Reese Witherspoon:

I trøbbel etter kjole-blemme

Det som var ment som en god gjerning endte med søksmål mot Hollywood-stjernen.

SAKSØKT: Det var nok neppe et søksmål Hollywood-stjernen Reese Witherspoon hadde sett for seg når hun besluttet å dele ut 250 gratis kjoler til lærere. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKT: Det var nok neppe et søksmål Hollywood-stjernen Reese Witherspoon hadde sett for seg når hun besluttet å dele ut 250 gratis kjoler til lærere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den 44 år gamle Hollywood-stjernen Reese Witherspoon forsøkte seg opprinnelig på det som var ment som en god gjerning under coronakrisen.

44-åringen driver nemlig klesfirmaet Draper James ved siden av skuespillerkarrieren. Klesfirmaet selger blant annet kjoler, og det var noen av disse kjolene som Hollywood-stjernen ville donere til hardtarbeidende lærere.

Det kom fram i et innlegg på klesfirmaets Instagram-profil i begynnelsen av april.

«Kjære lærere. Vi vil gjerne takke dere. Under karantenen kan vi se at dere jobber hardere enn noensinne for å utdanne barna våre. For å vise vår takknemlighet vil Draper James gjerne gi lærere en gratis kjole», het det i innlegget.

Videre stod det at man ble nødt til å fylle ut et skjema for å sikre seg en kjole.

Instagram-innlegget fikk raskt en god porsjon lærere til å tro at skuespilleren ville gi dem alle kjoler som belønning for arbeidet deres. Slik ble det altså ikke.

KRITISERT: Reality-programmet fra 2004, «There's Something About Miriam», fikk mye kritikk etter å ha blitt vist på TV. Video: Sky1 / Rød Løper Vis mer

Mener det hele var svindel

Ifølge rettsdokumenter som The Blast har fått tilgang på, saksøkes nå Hollywood-stjerna og klesfirmaet hennes av tre kvinner.

De tre kvinnene beskylder 44-åringens selskap for å utnytte coronapandemien ved å tilby å gi ut en ny kjole til alle lærerne som meldte seg på, og deretter få dem til å dele sin personlige informasjon, som blant annet inkluderte sensitiv informasjon som de hevder kan bli utnyttet, brukt eller solgt.

Ifølge saken har mer enn én million kvinner delt personlige opplysninger med virksomheten i den tro at de fikk en gave i retur. I rettsdokumentene kommer det fram at Draper James ba om all informasjon fra dem, og meddelte at de ville bli kontaktet innen 7. april.

KREVER ERSTATNING: Reese Witherspoon og klesfirmaet hennes saksøkes for blant annet ikke å informere om at det bare var 250 kjoler som skulle gis bort. Foto: NTB Scanpix
KREVER ERSTATNING: Reese Witherspoon og klesfirmaet hennes saksøkes for blant annet ikke å informere om at det bare var 250 kjoler som skulle gis bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Saksøkerne påpeker at Draper James bare hadde 250 kjoler å gi bort, noe de unnlot å gjøre følgerne oppmerksomme på i Instagram-innlegget. De tre kvinnene mener derfor at konkurransen var ren svindel for å opparbeide seg en «verdifull kundedatabase».

Ifølge The Blast stilles det også spørsmål ved hvorfor Hollywood-stjernen ikke donerte bort flere kjoler når hun angivelig er god for mer en 240 millioner dollar.

Vis mer

Draper James' advokat forklarer i en uttalelse at søksmålet bare er et urettferdig forsøk på å utnytte Draper James' gode intensjoner om å hedre lærersamfunnet ved å donere hundrevis av kjoler. Advokaten mener videre at det faktum at det ikke ble opplyst om antallet kjoler, ikke er noe grunnlag for et søksmål.

De tre kvinnene saksøker altså Reese Witherspoons virksomhet på vegne av alle som meldte seg på Draper James' konkurranse og krever også erstatning. Det er imidlertid uvisst hva slags erstatning det er snakk om.

Åpnet opp om arrestasjonen

Det er trolig få Hollywood-stjerner som har et så uskyldig og snilt rykte på seg som Reese Witherspoon, kjent fra blant annet «Legally Blonde». Derfor kommer det kanskje overraskende på at skuespilleren med amerikansk sørstatsaksent har en fortid som «kriminell».

Det er snart syv år siden den blonde «The Morning Show»- og «Big Little Lies»-stjerna ble arrestert sammen med mannen Jim Toth (50) i Atlanta i delstaten Georgia.

PÅGREPET: Sahar Tabar ble kjent for sitt sjokkerende utseende på Instagram. Nå er hun arrestert av iranske myndigheter. Vis mer

I et intervju i podkasten «I Weigh with Jameela Jamil» tidligere i år, åpnet 44-åringen opp om den pinlige hendelsen, der politiet mistenkte hun og ektemannen for å kjøre bil i beruset tilstand.

- Jeg gjorde noe virkelig dumt. Det var så pinlig og tåpelig, men vet du hva? Det viser seg at jeg også puster luft. Jeg blør på samme måte. Jeg tar dumme beslutninger. Jeg tar gode beslutninger. Jeg er bare et menneske, sa hun.

Politiet konstaterte at Toths promille var langt over den lovlige grensen, og 44-åringen ble arrestert for å ha forstyrret politimannen under arrestasjonen av ektemannen.

I en svært kjent TMZ-video som ble lekket fra arrestasjonen, kunne man se 44-åringen forlate bilen og gjentatte ganger si «vet du hvem jeg er?» til betjenten, før hun blir iført håndjern og ledet inn i politibilen.

Vis mer

Kort tid etter hendelsen slapp 44-åringen en pressemelding til US Weekly:

«Jeg hadde åpenbart fått i meg en drink for mye og jeg er dypt pinlig berørt over tingene jeg sa. Det var definitivt en skummel situasjon og jeg var redd på mannen min sine vegne, men det er ingen unnskyldning. Jeg var så respektløs mot betjenten som bare gjorde jobben sin. Ordene jeg brukte den kvelden reflekterer definitivt ikke hvordan jeg er som person. Jeg har ingenting annet enn respekt for betjenten og jeg er veldig lei meg for oppførselen min».

LES OGSÅ: - Låste meg inne på badet med en flaske vin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer