Frank Løke i «Skal vi danse»-krangel:

I tottene på hverandre: - Uprofesjonelt

Full uenighet mellom Frank Løke og Tore Petterson etter «Skal vi danse»-feide.

KRANGLER: Tidligere denne uka valgte Frank Løke å henge ut de fire dommerne i «Skal vi danse» på sin Instagram-profil. Nå har situasjonen blitt enda mer betent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRANGLER: Tidligere denne uka valgte Frank Løke å henge ut de fire dommerne i «Skal vi danse» på sin Instagram-profil. Nå har situasjonen blitt enda mer betent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Denne uken yppet den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38) til bråk med «Skal vi danse»-dommerne.

De to siste ukene har nemlig hverdagen til 38-åringen stort sett bestått av dansing, da han er deltaker i årets sesong av ovennevnte program.

Hittil har imidlertid ikke deltakelsen gått helt etter planen for Løke, som de siste gangene har havnet nederst på poengtavla blant danserne.

På Instagram poengterte han dette selv tidligere i uka, ved å legge skylda på TV 2s kokk, som han mener lager for dårlig mat, i tillegg til å henge ut samtlige dommere.

Det skal ikke ha havnet i god jord hos en av dommerne.

- Tøffe gutter mobber ikke

Like etter Løkes bombe på Instagram la nemlig Tore Petterson (39) - komikeren som for tredje året på rad er meddommer i «Skal vi danse» - en beskjed ut på Instagram rettet mot Løkes uttalelser.

- Tøffe gutter mobber ikke. Bruk heller statusen din på å forebygge mobbing, ikke legaliser det!, skrev han.

OPPGITT: Tore Petterson ga klar beskjed om hva han mener om Frank Løkes Instagram-innlegg. Foto: Skjermdump, Instagram
OPPGITT: Tore Petterson ga klar beskjed om hva han mener om Frank Løkes Instagram-innlegg. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer

Beskjeden som Petterson sendte i retning Løke ble ikke humoristisk mottatt hos sistnevnte, som selv hevdet at det var dét uthengingen av dommerne handlet om.

Han svarte dermed med en krass beskjed tilbake.

- Løken vet når han har driti seg ut, og må be om unnskyldning. Det var aldri meningen å såre noen. Jeg legger meg flat. Jeg skylder TV 2-kokken en stor unnskyldning, skrev Løke til et bilde av seg selv sammenliknet med en tegneseriefigur, og fortsatte:

- Gleder meg til å danse cha-cha-cha til helgen. Er meget spent på poengene, og det spesielt fra en dommer som har kalt meg et rasshøl og nå en mobber.

- Uprofesjonell

Til Dagbladet forteller Frank Løke at innlegget han delte tirsdag var en respons til det Petterson hadde lagt ut på sin Instagram Stories.

- Mobbing er noe jeg tar sterkt avstand fra, og jeg synes det er hårreisende at en dommer i «Skal vi danse» henger ut en av deltakerne som en mobber på grunn av et humoristisk innlegg der han ble sammenliknet med Alvin i «Alvin og gjengen», sier Løke.

Den tidligere håndballspilleren forteller at han fikk mye negative tilbakemeldinger etter Pettersons innlegg, og er redd for at det skal gå utover ham og dansepartneren Tone Jacobsen i «Skal vi danse».

- Jeg ble ikke såret av det han skrev. Jeg driter i hva han sier om meg egentlig, men det er synd. Det kan gå utover meg og Tone videre i konkurransen, sier Løke.

- Tore har slettet innlegget, så jeg tror han skjønner at han har driti seg ut. Han er faktisk dommer, og dette er en konkurranse. Uprofesjonelt, legger han til.

EKSKJÆRESTER: VGTV-profil Morten Hegseth (32) er blant deltakerne i årets «Skal vi danse». I dommerpanelet sitter ekskjæresten Tore Petterson (39). Reporter: Miriam Bakkejord Video: Kevin Smilden Vis mer

- Dømmer dans, ikke folk

Til Dagbladet avviser Tore Petterson anklagene om at noe av det som har blitt delt i sosiale medier de siste dagene skal gå utover Løke i konkurransen.

- Som dommer dømmer jeg dans, ikke folk!, sier Petterson, og legger til:

- Som privatperson vil jeg i alle anledninger jeg kan forebygge mobbing og trakassering. Jeg frykter at hans følgere bare får med seg «spøken» på Instagram, og ikke saken der han «håper dommerne skjønner at han tuller!». Vær mann nok til å stå for noe bra. En spøk er bare morsom hvis begge parter ler.

Når det er sagt forstår Petterson at det hele er ment som tull og tøys, men ber Løke om å tenke på hvilke signaler han sender ut til følgerne sine.

- Han er en mann med mange følgere i sosiale medier, og er et forbilde for mange unge gutter der ute. At han bruker stemmen sin på den måten han gjør, synes jeg er trist. Jeg møter ukentlig ofre for trakassering og mobbing, og det Løke holder på med nå er å fronte nettopp det. Som sagt skjønner jeg at dette bare er tull og moro, men jeg mener han heller bør bruke stemmen sin til noe som er bra.

- Få de tøffe guttene som ser opp til deg til å skjønne at det ikke hjelper å slenge med leppa til dommeren bare fordi du ikke får det som du vil, sier han.

- IKKE ET PAR: Tore Petterson letter på sløret om sin nye flamme på den røde løperen før den siste «Senkveld»- innspillingen med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: - Kunne ikke tro hvor ydmykende det føltes