Bianca Ingrosso:

I tårer: - En misforståelse

Bianca Ingrosso bryter tausheten om Gina Tricot-kritikken og spiseforstyrrelsen.

ÅPNER SEG: Bianca Ingrosso snakker ut om kritikken hun har mottatt de seneste ukene. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
ÅPNER SEG: Bianca Ingrosso snakker ut om kritikken hun har mottatt de seneste ukene. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De seneste ukene har det stormet rundt den svenske influenseren Bianca Ingrosso (27), grunnet hennes samarbeid med klesgiganten Gina Tricot. Hun fronter for tiden en av merkets kampanjer, noe ikke alle er helt fornøyde med.

Ingrosso har i lang tid vært svært åpen om at hun sliter med spiseforstyrrelsen bulimi.

Dermed var det også flere som kritiserte Gina Tricot, ettersom de tidligere har uttalt at de ikke ønsker å jobbe med eller frontes av modeller med spiseforstyrrelser.

Gina Tricot har selv svart på kritikken, men Ingrosso har så langt holdt seg taus. I en ny video på YouTube svarer hun imidlertid på det hun omtaler som «en misforståelse».

ÅPNE OPP: Bianca Ingrosso har slitt med bulimi i flere år, og snakket åpent om det på besøk hos «Skavlan» lørdag. Video: TV 2 Vis mer

- Vil bli frisk

Kampanjen kom omtrent samtidig som 27-åringen vekket stor oppsikt med en scene i familiens realityserie «Wahlgrens värld». Der snakker hun blant annet med moren, Pernilla Wahlgren (54), om spiseforstyrrelsen i en opphetet samtale.

I scenen sier hun blant annet at hun ikke ønsker å bli frisk fra spiseforstyrrelsen.

Se klippet i videoen under:

UTBRUDD: Bianca og Benjamin Ingrosso og Pernilla Wahlgren i «Wahlgrens verden» har en intens diskusjon i bilen. Video: Discovery+. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Ingrosso er imidlertid raskt ute med å påpeke at scenen ble spilt inn for 8-9 måneder siden - ikke nå.

- Jeg burde kanskje sagt dette for lenge siden, men jeg vil bli frisk. Jeg har nok aldri vært nærmere å bli frisk enn nå, sier hun i YouTube-videoen.

Mange har lenge vært bekymret for influenseren, og da hun frontet Gina Tricot-kampanjen var det enda flere som reagerte.

Svarer på kritikken

Selv mener nå Ingrosso at det ikke er noen grunn til bekymring, og påpeker at hun får hjelp med bulimien. Med tårer i øynene forteller hun også at klesmerket ikke har gjort annet enn å støtte henne.

- Det er ingen som bryr seg mer om helsen min enn alle mine samarbeidspartnere, og jeg blir så jævla lei meg at det ser så feil ut, for jeg blir så frustrert. Dere vet når man vil stå og skrike noe rett ut: «Nei, nei, nei, dette er helt feil!» Jeg jobber med verdens fineste mennesker.

Hun forteller videre at det er frustrerende at det blir dratt opp nå, når hun er på et så bra sted i livet.

- Nå er det jeg som sier stopp. Nå må dere slutte å dømme og ha meninger om noe som ikke er min sannhet (...) Dette har preget meg litt, og jeg føler meg litt liten i alt. Jeg er litt i sjokk, egentlig, men jeg har respekt for situasjonen, legger hun til.

STORMER UT FRA INNSPILLINGEN: Benjamin Ingrosso snakker om den gangen familien var med på «Sinnasnekkeren» og han stakk fra innspillingen, og hvordan det førte til «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

- En misforståelse

27-åringen legger til at Gina Tricot «er fantastiske forbilder», og at hun har en langt finere relasjon til folkene bak merket enn mange tror.

- Det er klart det er kjedelig at vi nok en gang må svare for noe som egentlig er et samfunnsspørsmål, som ikke stemmer overens med vår hverdag (...) Jeg er så mye mer enn spisefortyrrelsen min. Til Gina vil jeg bare si at dette har blitt en stor jævla misforståelse.

Klesgiganten svarte på kritikken i starten av oktober. Det gjorde de på Instagram, hvor det blant annet kom frem at de forstår ansvaret de har.

«Vi samarbeider med Bianca fordi hun er en av Sveriges fremste profiler og en fremgangsrik karrierekvinne. I sine sosiale medier løfter hun emner og det er diskusjon og åpenhet. Det siste året har vi samarbeidet med Bianca, men også andre profiler og modeller for å alltid være inkluderende og inspirerende», var blant det de skrev.

LES OGSÅ: Derfor ble det slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer