Runar Søgaard:

I stygg hjemmeulykke

Alt gikk ikke etter planen da Runar Søgaard skulle flytte inn i nytt hus.

FALT: Et fall fra tre meters høyde etterlot Runar Søgaard i sterke smerter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FALT: Et fall fra tre meters høyde etterlot Runar Søgaard i sterke smerter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en travel høst for eks-predikant Runar Søgaard (53). Overskriftene har stått i kø etter at han ga ut selvbiografien «Gud ga oss ti bud - jeg har brutt ni av dem» for noen måneder siden.

Både norsk og svensk presse var fylt med historier fra 53-åringens elleville liv: alt fra en utsvevende livsstil til et ytterst turbulent ekteskap med Carola Häggkvist (53) ble satt under lupen i den over 260 sider lange boka.

Derfor er det grunn til å tro at 53-åringen har sett fram til en rolig julefeiring sammen med familien.

I et intervju med Aftonbladet kommer det imidlertid fram at ikke alt gikk helt etter planen da han skulle pynte til jul nylig.

- Jeg har slått noen ribbein. Jeg falt fra en tre meter høy stige da jeg skulle henge opp julebelysningen. Ribbeina fikk seg en smell, men jeg får tygge litt piller, så ordner det seg, sier Søgaard til avisa.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

- Fryktelig vondt

Når Se og Hør slår på tråden til Søgaard presiserer han at det var en glassplate han skulle henge opp.

Han forklarer videre at ulykken utspant seg for fire uker siden da han og sønnene nettopp hadde flyttet til en villa i Stockholm.

- Da sto jeg på det øverste trinnet på en gardintrapp som var tre meter høy. Der sto jeg med den svære glassplata som er veldig verdifull og som jeg absolutt ikke skulle knuse. Idet jeg falt nektet jeg å slippe den store plata og ramlet rett ned på et glassbord, forteller han.

STERKE SMERTER: I etterkant av det tre meter lange fallet har Runar Søgaard slitt med mye smerter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STERKE SMERTER: I etterkant av det tre meter lange fallet har Runar Søgaard slitt med mye smerter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Glassbordet han ramlet på gikk ikke i stykker, og på humoristisk vis mener Søgaard dette kan ha noe å gjøre med at han de siste ukene har gått ned i vekt som følge av et hardt treningsregime.

- Jeg har vel gått ned tolv eller tretten kilo, så det reddet vel både livet og helsa, sier han lattermildt, før han legger til i en mer alvorlig tone:

- Men det kunne gått fryktelig ille.

Glassplata han holdt i fikk heller ingen skader, men Søgaard på sin side fikk seg en real smell.

- Det har vært fryktelig vondt de siste ukene, deler han.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Måtte på sykehuset

Søgaard, som sier han er av typen som sjeldent drar på sykehus, ventet noen dager i håp om at smertene skulle gi seg.

- Men det ble bare verre og verre, så jeg ble tvunget til å dra på dit. Der konstaterte de med at det var tre ribbein som hadde gått, og at jeg hadde fått en skikkelig smell i armen og skuldra. Jeg skal ta MR neste uke, fortsetter Søgaard.

- Var du redd?

- Nei, jeg hadde jo ikke tid til å bli redd. Guttene mine sto i sjokk og så på, og så var mannen til manageren min i andre etasje og monterte tv-apparatet, og han hørte smellet og lurte på om jeg hadde overlevd, svarer han.

- Hadde det tjukke glassbordet gått i stykker og eksplodert, tør jeg ikke tenke på hva som kunne skjedd, legger han til.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Vis mer

Gleder seg til jul

Som følge av fallet har Søgaard hatt store problemer med å sove om nettene.

- Jeg finner aldri en stilling jeg kan sove i som ikke gjør vondt, så det har vært veldig lite søvn og mye smerter.

Til tross for smertene gleder imidlertid Søgaard seg stort til årets julefeiring, og kan fortelle at den finner sted både her til lands og i Sverige.

Som følge av jobben sin pendler han mye mellom Stockholm og Oslo.

- På julaften skal jeg være med sønnene og foreldrene mine i Stockholm, og i romjula og på nyttår skal jeg være i Oslo. Det er ingenting som slår den norske juleribba og kjøttkakene. Det er ikke jul uten det, og surkål, sier han.

LES OGSÅ: Slaktes: - Respektløst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer