«Love Island»:

I strupen på program­lederen: - Skrek av skam

Morten Hegseth (33) gikk ut og kalte tidligere deltakere for «kjedelige» og «lite pene». Det fikk konsekvenser.

FERSK PROGRAMLEDER: VGTV-profil Morten Hegseth (33) leder årets sesong av realityprogrammet «Love Island», som spilles inn i Argentina. Foto: TV 2
FERSK PROGRAMLEDER: VGTV-profil Morten Hegseth (33) leder årets sesong av realityprogrammet «Love Island», som spilles inn i Argentina. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en sesong av realitykonseptet «Love Island» er i gang, der både vertskanal og programleder er byttet ut siden sist. Denne gang er det VGTV-profil Morten Hegseth (33) som leder tv-seerne gjennom datingkonseptet, der et knippe håpefulle single er samlet for å finne kjærligheten.

Før innspillingen startet opp i Argentina på nyåret, ble programmet hyppig promotert av Hegseth selv, som gjerne pekte på hvilke tiltak som er gjort for å øke seertallene. Forrige sesong ble omtalt som «en flopp», med laber mottakelse fra både publikum og anmeldere.

I et intervju med «God Kveld Norge» ramset programlederen blant annet opp hva han ville unngå, før han lirte av seg følgende dom over fjorårets sesong:

- Det var bare kjedelig. Jeg synes ikke deltakerne var noe gøyale, det var ikke noe spenning i form av dramatikk, eller så var de ikke pene nok. Det var ikke godt nok produsert, og jeg synes det var ganske dårlig, konstaterte han.

SNEAK PEAK: Se de første bildene av Morten Hegseth som programleder for «Love island på TV 2. Vis mer

- Veldig spesielt

Uttalelsene har fått mange til å reagere, ikke minst deltakere fra forrige «Love Island»-sesong. Flere av dem føler seg tråkket på av programlederen, deriblant Morten Dalhaug (27), Andrea Sveinsdottir (25) og Magnhild Sundland (30).

På Instagrams historiefunksjon reagerer førstnevnte blant annet slik:

«At jeg ikke tenkte på det før! Ikke rart folk ikke så på oss, vi var jo sååå lite pene nok. Ser nå hvordan jeg blir pen nok for TV. 1: Masse tannbleking, 2: Masse spraytan, 3: Tatovering», skriver han.

I strupen på program­lederen: - Skrek av skam
I strupen på program­lederen: - Skrek av skam

Andrea Sveinsdottir, som fant kjærligheten med nevnte Dalhaug etter nettopp «Love Island», har selv uttrykket misnøye over Hegseths uttalelser på sosiale medier. Overfor Se og Hør er hun tydelig i sin sak:

- Å skylde på utseendet til folk er veldig spesielt. Det burde han, og i hvert fall i hans posisjon, holdt seg for god for, sier Sveinsdottir.

Realityprofilen er enig med Hegseth i at programmet hadde flere forbedringspunkter, men synes det er feigt å skylde på deltakernes «mangler».

PAR I HJERTER: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på tv under forrige «Love Island»-sesong. Foto: Privat
PAR I HJERTER: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på tv under forrige «Love Island»-sesong. Foto: Privat Vis mer

- Jeg synes Morten har gjort mye bra opp gjennom årene, noe han burde fortsette med. Ikke gjøre det stikk motsatte.

Boikotter programmet

Den tidligere «Love Island»-deltakeren Magnhild Sundland (30) skriver på Instagram at hun, på bakgrunn av Hegseths uttalelser, nekter å se årets sesong.

«Jeg støtter ikke oppførselen til programlederen. Blir helt paff av å høre på uttalelsene fra Morten Hegseth, om at vi ikke var pene nok eller spennende nok osv», skriver hun blant annet.

Videre oppfordrer Sundland andre til å droppe tv-programmet, og fyrer løs mot Hegseth:

«Støtter dere virkelig et program med en programleder, som er så jævlig høy på pæra? Dere kan si hva dere vil om at Sophie Elise er Norges farligste influenser, med sine prikker i hodebunnen, men Morten Hegseth er dobbelt så farlig, for han kaller en gjeng han aldri har møtt for stygg - på offentlig tv. En som har hylekoret bak seg etter homoterapi, og som influenser får mange unge til å tro at det er greit å kalle folk uattraktiv på den måten».

Til Se og Hør utdyper hun:

IKKE NÅDIG: Tidligere «Love Island»-deltaker Magnhild Sundland går hardt ut mot Morten Hegseth. Foto: TV3
IKKE NÅDIG: Tidligere «Love Island»-deltaker Magnhild Sundland går hardt ut mot Morten Hegseth. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg synes han fremstår som veldig arrogant under hele intervjuet, noe han burde være forsiktig med, særlig med tanke på at årets sesong også har fått dårlige tilbakemeldinger. Han burde tatt the «high road», og forsøkt å løfte opp sin egen sesong, uten å nevne den første, forteller 30-åringen.

Flere deltakere har senere krevd en offentlig unnskyldning fra programlederen, selv om flere skal ha mottatt private meldinger fra Hegseth på Instagram.

- Han velger å beklage til noen av oss, men glemmer at vi var langt flere deltakere. Å beklage offentlig, for eksempel i et Instagram-innlegg, ville ikke ha kostet ham ett øre. Han tar en feig utvei, mener Sundland.

Morten Dalhaug er enig:

- Han har mange unge følgere på Instagram, som ser opp til ham - og burde gå ut og beklage.

SPOILER ALERT: Under torsdagens episode av «Love Island» innrømmet Nate at han begynner å bli litt betatt av Thammy - men kan får ikke responsen han håper på. Video: TV 2 Sumo Vis mer

- Dreit meg ut

Og den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Overfor Se og Hør kryper Hegseth omsider til korset, og legger seg paddeflat.

- Jeg skreik av skam da jeg så intervjuet på «God kveld Norge». Noen hadde fått litt for mye Møllers-programlederselvtillit-tran den dagen. Noen ganger blandes de forskjellige hattene jeg har som programleder, podcast-tryne og andre ting. Her dreit jeg meg ut, sier han.

Saken fortsetter under.

Videre forteller Hegseth at det som i utgangspunktet var ment som en spøk, og promo av eget program, endte opp i et reelt mageplask.

- Den viktige læringen i dette er at man ikke trenger å snakke så mye om andres eller eget utseende i media, sier han - og legger til at han har snakket med flere av deltakerne.

- Du er selv en fyr som virker å være opptatt av mangfoldet i samfunnet, og som mange ser på som et forbilde. Er det ikke da uheldig å gå ut og kalle folk for lite pene?

- Jeg peaket på kvalmhetsskalaen, og signaleffekten er vond. Dessuten: Utseende har ingenting å gjøre med om du er en god realitydeltaker, så uttalelsen er regelrett feil, også.

Saken fortsetter under videoen.

SINGEL: Rød Løpers supersingle reporter Thea Hope drar på «Love Island»-audition i håp om å få bli med på datingprogrammet. Video: Rød Løper Vis mer

Som straff for egen idioti, som Hegseth selv beskriver det, har han sendt 2000 kroner til Amnesty.

- Jeg kalte det for «slenge med leppa»-penger. Så om det hjelper litt, så ble jeg i alle fall litt blakkere, veldig skamfull og mer bevisst av idiotien min, sier programlederen.

TV 2 har ingenting å tilføye til saken.

LES OGSÅ: Influenserkrig etter rumpebråk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer