Sigvart Dagsland:

- I starten var det nok å overleve

Den folkekjære artisten Sigvart Dagsland snakker ut om den dramatiske bilulykken i 2018.

DRAMATISK: For to år siden ble artist Sigvart Dagsland alvorlig skadet etter en frontkollisjon med en annen bil. Nå forteller han om tiden etter ulykken. Her er han avbildet i 2012. Foto: Vegar Grøtt / NTB
DRAMATISK: For to år siden ble artist Sigvart Dagsland alvorlig skadet etter en frontkollisjon med en annen bil. Nå forteller han om tiden etter ulykken. Her er han avbildet i 2012. Foto: Vegar Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

For to og et halvt år siden kom sjokknyheten om at den folkekjære artisten Sigvart Dagsland (57) var blitt alvorlig skadet, etter at han og to av hans bandkolleger frontkolliderte med en annen bil opp riksvei 3 ved Kolomoen.

Dagsland lå i litt over en måned på sykehus med tolv brudd, og måtte gjennom flere omfattende operasjoner.

«Jeg var den som kjørte bilen, og ble sittende i 45 minutter før jeg ble skåret løs. Jeg ble påført en rekke store bruddskader, hvor det alvorligste nok var den venstre ankelen som ble knust, men det var mye omfattende fra skaderepertoaret som inntraff, i kropp, armer og ben», skrev han på Facebook, en måned etter ulykken.

SKADET SEG: Kjendisdommeren Simon Cowell har brukket ryggen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Roser kona

Nå, to år senere, snakker han ut om veien tilbake etter den dramatiske bilulykken.

- I starten var det nok å overleve. Ok, jeg ligger her i sykesengen. Om tre måneder kan jeg kanskje gå. Den tanken er ganske heftig. Det kom en vilje som gjorde at jeg tok det steg for steg og telte seire. Det har jeg alltid gjort, forteller han til programleder Dorthe Skappel (57) i ukens episode av «God kveld Norge med Dorthe».

Videre forklarer Dagsland at det virkelig har gått opp for ham hvordan ulykken påvirket de rundt ham. I intervjuet roser han artistkona Karoline Krüger (50), som han har de to døtrene Emma (18) og Sophie (22) med.

STØTTESPILLER: Sigvart Dagsland roser kona Karoline Krüger for måten hun håndterte tiden etter bilulykken på. Her er de to avbildet i 2013. Foto: Gitte Johannessen / NTB
STØTTESPILLER: Sigvart Dagsland roser kona Karoline Krüger for måten hun håndterte tiden etter bilulykken på. Her er de to avbildet i 2013. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

- Hun tok det fantastisk. Hun er en bondekone som bare trår til. Men det var utfordrende for henne fordi alt fokuset er på meg, og hun må bare stille opp. Hun har jentene, familien, venneflokken, alt. Det er noe man ikke snakker mye om, hvordan de pårørende egentlig har det, fortsetter han.

BILULYKKE: Det var lenge stille fra Kevin Hart etter at han var involvert i en dramatisk bilulykke i september. Nå har den populære komikeren og programlederen endelig delt en video om helsetilstanden. Video: Rød løper Vis mer

Mintes de siste sekundene

Bilulykken er imidlertid ikke det eneste tøffe familien på fire har vært gjennom. I 2010 ble Dagslands kone kreftsyk, men etter et år med intens behandling ble hun er erklært kreftfri.

- Vi har vært gjennom mye, men vi syns ikke synd på oss selv. Vi tenker bare: «Sånn var det». Vi ble sterkere av det, uttaler artisten i tv-programmet.

Se og Hør har vært i kontakt med Sigvart Dagslands manager, Jan Sollesnes, som opplyser om at de ikke ønsker å kommentere saken.

Dagsland har tidligere beskrevet de siste sekundene før den dramatiske frontkollisjonen. Til Lørdagsrevyen på NRK forklarte Dagsland at han de to siste sekundene før kollisjonen så at det kom en bil mot ham i hans kjørefelt, og at han tenkte: «Wow, nå skjer det. Det er uunngåelig».

- Jeg visste at alt hadde endret seg på ett sekund. Jeg spør om de to andre lever, og så kom den stillheten der du vet at alvorlige ting har skjedd. Du hører bare stønning. Det var ikke grining eller noe sånt. De sa ja, så husker jeg at jeg sa: Dette skal vi klare folkens, fortsatte han.

Da Dagsland dukket opp som gjest på «Lindmo» samme år sammen med kona, mintes sistnevnte den dramatiske telefonen hun fikk den kalde januarnatten.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

- Livet hadde tatt en annen sving

Krüger fortalte blant annet at hun ble rolig da hun fikk snakke med ektemannen selv, og forsto at han ikke var bevisstløs - men det var ikke før hun kom til intensivavdelingen at hun forsto alvoret i ulykken.

- Når jeg så bildene av ulykken skjønte jeg at dette ikke var noen søndagsskole, men det var da jeg kom til intensiven - der det piper og blinker, og det er oksygenmasker og det skriker død - da skjønte jeg at livet hadde tatt en annen sving, fortsatte hun.

MUSIKKEN VAR EN TRØST: Artisten har tidligere fortalt at i de tøffer periodene var musikken til trøst og inspirasjon. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MUSIKKEN VAR EN TRØST: Artisten har tidligere fortalt at i de tøffer periodene var musikken til trøst og inspirasjon. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Bare fem måneder etter den dramatiske ulykken var imidlertid artisten tilbake på scenen i hjembyen Stavanger. Etter måneder med rehabilitering hadde nemlig Dagsland satt seg et mål - han skulle tilbake til musikken.

I de tøffe periodene hadde musikken vært til trøst og inspirasjon, og en av låtene hans handler om det han har vært gjennom.

- Jeg har blitt klar over hva jeg har, og vil ha mer av det. Klar over hvor heldig jeg er med venner, familien, ektefellen og barna. Jeg er blitt klar over hvor privilegert jeg er, sa han i ovennevnte intervju med Lørdagsrevyen.

LES OGSÅ: Kong Halvor i blodig ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer