Sølje Bergman:

I sorg: - Var glad til siste slutt

Sølje Bergman åpner seg om tapet.

MISTET FAREN: Sølje Bergman deler åpenhjertig innlegg etter farens bortgang. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MISTET FAREN: Sølje Bergman deler åpenhjertig innlegg etter farens bortgang. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

«Jeg står i sorg, en kompleks følelse som kjennes på mange måter som en kvittering på kjærlighet jeg hadde til min far. Derfor klarer jeg likevel å smile litt …», skriver skuespiller og TV-profil Sølje Bergman (47) på Instagram fredag morgen.

Natt til onsdag mistet hun sin far, og på Instagram åpner hun seg om tapet.

«Sorgen får meg til å undre: Livet, jeg lever det her og nå. Det er skjørt. Det er uforutsigbart. Det overrasker. Det gleder. Det utfordrer. Det smerter. Og ikke minst, jeg innser at når som helst kan noe inntreffe som jeg ikke har forutsetning til å forstå eller forvalte», fortsetter hun, og skriver at hun står i sorg.

- Veldig lindrende

Overfor Se og Hør forteller skuespilleren at faren skulle bli 92 år, og at han har fått levd det hun beskriver som «et langt og festlig liv.»

- Han var glad til siste slutt, forteller hun.

Sølje forklarer også at hun synes det er viktig og fint å snakke om sorg - en tematikk hun finner veldig interessant.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- Det er mye som er vakkert også, hvis man tør å gå inn i sorgen. Det er ikke bare vondt, vanskelig, trist, grusomt og ubønnhørlig, men også noe veldig levende ved det. Døden er en del av livet, sier hun, og fortsetter:

- Sorg er også livet, hvis man klarer å bringe det levende inn i en sorg er det noe som er veldig fint med det også. Jeg bygger garderobeskap nå, og tenker veldig mye på det.

47-åringen var hos faren etter han hadde gått bort, og forteller åpenhjertig at det var veldig forløsende for henne å se noen man er glad i også etter de ikke fysisk er her lenger.

- Det var veldig lindrende, at jeg fikk være med på hele reisen.

- ALLTID VARM: Sølje har delt en varm tekst til bildet av seg selv og faren. Foto: Instagram, gjengitt med tillatelse
- ALLTID VARM: Sølje har delt en varm tekst til bildet av seg selv og faren. Foto: Instagram, gjengitt med tillatelse Vis mer
KJÆRLIGHET: Datteren kom hjem med kjærlig hilsen til moren. Foto: Instagram, gjengitt med tillatelse
KJÆRLIGHET: Datteren kom hjem med kjærlig hilsen til moren. Foto: Instagram, gjengitt med tillatelse Vis mer

- Bekreftelse på kjærlighet

På Instagram-story delte skuespilleren torsdag et bilde av seg selv og sin far.

«Don Papa. Hånden din var alltid varm. Du holdt meg alltid i hånden som en stilltiende bekreftelse på kjærlighet. Du var ikke alltid der, den varme hånden din var. Du er for meg detaljer, fragmenter i livets bue. Nå fortsetter ferden, livet, uten deg her. Bare varmen fra hånden din, den vil jeg alltid kjenne», skriver hun.

Faren til Birk Ruud døde for nesten ett år siden, da Birk vant OL-gull i Kina følte han at faren var med han. Video: NRK Vis mer

Sølje får også støtte av familien, og blant andre tiåringen kom hjem fra skolen med blomster og kaffe for å trøste moren.

«Og hun sparte den halve dougnutsen ... Det er kjærlighet».

LES OGSÅ: - Han kjempet til siste slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer