Vendela Kirsebom om tapet av motefotograf og venn:

I sorg: - Kjempetrist

Åpner seg om vennens dødsfall.

IKONISK: Vendela Kirsebom beskriver vennen som ikonisk og legendarisk. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB
IKONISK: Vendela Kirsebom beskriver vennen som ikonisk og legendarisk. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at mote-og portrettfotograf Patrick Demarchelier er død. Han ble 78 år gammel. Nyheten om dødsfallet ble ble bekreftet av hans representanter på Instagram.

«Det er med stor sorg vi kunngjør bortgangen til Patrick Demarchelier 21.mars 2022, i en alder av 78. Han etterlater seg kona Mia, hans tre sønner Gustaf, Arthur, Victor og tre barnebarn».

Motefotografens dødsfall har rørt mange, også her hjemme. På Instagram deler tidligere modell Vendela Kirsebom (55) noen bilder tatt av motefotografen, og beskriver ham som «legendarisk og ikonisk».

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

«Så takknemlige for alle morsomme minner, og fantastiske bilder du har tatt av meg @patrickdemarchelier. Takket være deg fikk jeg mitt gjennombrudd i @voguefrance tidlig på 90-tallet, og du fulgte meg gjennom hele karrieren. Du er legendarisk, ikonisk, og alle minner og fantastiske bilder vil fortsette å leve videre. Hvil i fred min venn, og kollega», skriver Kirsebom.

- Det føles rart

Til Se og Hør forteller Kirsebom at hun fikk nyheten om Dermacheliers dødsfall fredag morgen.

- Jeg kjenner jo veldig mange i New York, så da fikk jeg melding. Så det var jo kjempetrist. Det føles veldig rart. Jeg har jobbet med ham siden jeg var veldig ung i alle år. Og han har jo vært en av de fotografene som har gjort at jeg på en måte fikk karrieren min skikkelig startet, forteller hun.

Kirsebom har også brukt tid sammen med fotografens svenske kone og barn.

- Jeg har jo vokst opp med alle sammen.

NYFORLOVET: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard forlovet seg da de spilte inn den tredje sesongen av «Vendela + Petter», men dette fikk ikke seerne se. Her forklarer de hvorfor. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Et av de fineste minnene med Dermachelier, var i huset hans på St. Barts, forteller hun.

- Da var hele familien hans også med, og vi hadde fotoshoot. Vi jobbet mye sammen. Det var ikke sånn at vi hang på fritiden, men han var en av de største fotografene i verden innenfor mote og kunst. Han var helt fantastisk. Og Paris selvfølgelig, vi jobbet på natten under alle visningene med franske Vogue, det er også fantastiske minner.

- Jeg sa til Petter (Pilgaard. Journ, anm) at det er en veldig rar følelse når vennene du jobber med plutselig blir borte, fordi man tenker jo at alle alltid er der.

LINDMO: Flere tror fremdeles at kjæresteparet Petter Pilgård og Vendela Kirsebom er et stunt. Her svarer de på anklagene. Video: Lindmo / NRK Vis mer

Fotograferte store stjerner

Demarchelier begynte å fotografere for amerikanske Vogue før han flyttet til New York. Fotografens første cover kom i 1977, men hans mest minneverdige cover var for Madonna som kom ut i mai 1989.

Gjennom sin lange og suksessfulle karriere har han fotografert store stjerner som prinsesse Diana, Beyoncé og Jennifer Lopez.

LES OGSÅ: Legger ned nettbutikk etter kritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer