Øystein Lihaug Solberg:

I sorg før «Skal vi danse»-premieren

Øystein Lihaug Solberg mistet sin kjære mormor tidligere denne uken.

TØFF OPPLADNING: «Skal vi danse»-deltaker Øystein Lihaug Solberg mistet mormoren sin kort tid før premieren på TV 2-programmet. Foto: Toke Mathias Riskjær / Dplay
TØFF OPPLADNING: «Skal vi danse»-deltaker Øystein Lihaug Solberg mistet mormoren sin kort tid før premieren på TV 2-programmet. Foto: Toke Mathias Riskjær / Dplay Vis mer
Publisert

Førstkommende lørdag går startskuddet for den 16. sesongen av TV 2-programmet «Skal vi danse». Deltakerne har flere uker i forveien ligget i hardtrening for å øve på dansenummeret de skal fremføre på parketten, og det er nok flere som er spente på både resultatet og dommernes poeng.

For «Skal vi danse»-deltaker Øystein Lihaug Solberg (24), kjent fra årets sesong av realityprogrammet «Ex on the Beach», blir det en helt spesiell premiere.

Han skal nemlig dedisere dansen sin til mormoren, som nylig gikk bort.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

KLART FOR DANS: Her er årets «Skal vi danse»-deltakere! Video: Rød Løper/TV 2/Dplay/TV3 Vis mer

- Tenker på deg masse

Det var på Instagrams historiefunksjon at Solberg delte den triste nyheten tirsdag kveld, hvor han skrev følgende:

«Elsker deg uendelig mye og tenker på deg masse. Vet du gledet deg utrolig til å se meg danse på lørdag. Men vet du følger med på meg og passer på».

Videre skriver Solberg at han ikke skal bruke tiden sin på å sørge fordi han vet at det var det siste mormoren ønsket.

«Skal danse hver eneste dag for deg, og bevise at trener man nok, så får man igjen for det», fortsetter han til et bilde av seg selv og mormoren.

I SORG: Øystein Lihaug Solberg innrømmer at tapet av mormoren har gått hardt innpå ham. Foto: Espen Solli/ TV 2
I SORG: Øystein Lihaug Solberg innrømmer at tapet av mormoren har gått hardt innpå ham. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

I et annet innlegg på Instagram-story, som består av en video av Solberg og mormoren, benytter han anledningen til å takke henne for all tid de fikk sammen.

«Tusen takk for at du passet på meg da jeg var liten, og var mamma for meg. Love you», fortsatte han til en video av de to sammen.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

- Som en mor og en mormor

Overfor Se og Hør forteller Solberg at det har vært veldig tungt for ham de siste dagene.

- Det verste som kan skje er jo å miste noen man er glad i. Det er ingenting som er verre enn det, og det er jo alles største frykt å miste noen man er veldig nær, forteller han åpenhjertig.

Videre legger han ikke skjul på at det har vært tøft å dra på trening og late som at det ikke har skjedd.

- Jeg har jo bare dratt på trening og prøvd å være mest mulig forberedt og mest mulig positiv. Det er ikke så lett, men det er viktig at jeg tar meg litt sammen. For jeg vet at mormor ikke ønsket at jeg skulle bruke tiden på å sørge, men heller gjøre det beste ut av det, fortsetter han.

- Hvordan blir det å dedisere dansen til mormoren din på lørdag?

- Jeg merker at jeg kommer til å bli veldig nervøs. Det kommer til å bli veldig tungt, for jeg har jo mye i hodet mitt og håper at jeg ikke kommer til å bli så stresset. Så skal jeg bare prøve å ikke tenke så mye på det, og bare danse. For det er nå det gjelder, svarer han.

PAR: Linn Wøyen Lenes og Øystein Lihaug ble kjærester under innspillingen av «Ex on the beach». Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Solberg forteller videre at han og mormoren hadde et veldig nært forhold.

- Jeg er jo ikke oppvokst med en mor. Hun var ikke til stede, så da var det mormor som var mye i bildet og hjalp til. Hun var ikke bare mormoren min, hun var som en mor og en mormor, avslutter han.

LES OGSÅ: Derfor dropper hun «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer