Pål Anders Ullevålseter:

I sorg etter farens bortgang

51-åringen mistet faren.

TRIST: Pål Anders Ullevålseter er i sorg etter faren, Reidar Otto Ullevålseters, bortgang. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
TRIST: Pål Anders Ullevålseter er i sorg etter faren, Reidar Otto Ullevålseters, bortgang. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

Mandag kom den triste nyheten om at den norske enduro- og rallyføreren Pål Anders Ullevålseters (51) far, Reidar Otto Ullevålseter, har gått bort.

51-åringens far døde 7. desember. Han ble 86 år gammel.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Nyheten om dødsfallet delte 51-åringen på sin offisielle Facebook-profil.

- Takk, Pappa. (16.11.33 – 07.12.19), skrev han til et bilde av seg selv sammen med faren.

Det tok ikke lang tid før kondolanser og varme ord strømmet inn til Ullevålseter og hans familie.

- Høyt elsket

Pål Anders kone, Mette Solli (45), har også delt et innlegg i anledning tapet av svigerfaren.

- Høyt elsket og dypt savnet, skrev hun på sin Facebook-profil, ifølge TV 2.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Pål Anders Ullevålseter og Mette Solli.

I SORG: Pål Anders Ullevålseter og kona Mette Solli sørger nå over tapet av førstnevntes far, Reidar Otto Ullevålseter. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
I SORG: Pål Anders Ullevålseter og kona Mette Solli sørger nå over tapet av førstnevntes far, Reidar Otto Ullevålseter. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Reidar Otto var født og oppvokst på Ullevålseter i Oslo, og hadde siden 1958 vært bestyrer på Ullevålseter sportsstue sammen med kona Gerd Ullevålseter.

Mottok Kongens Fortjenestemedalje

Ifølge Sogn historielag fikk Reidar Otto et fire års skistipend fra University of Idaho i USA etter handelsgymnaset i 1953. Fire år tilbrakte Reidar Otto og Gerd i USA, og det var også der de giftet seg.

Han var i tillegg skihopper i Koll IL, og hoppet blant annet med OL-fakkelen i Oslo i 1952. I 2005 mottok Reidar Otto Ullevålseter Kongens Fortjenestemedalje på slottet.

KONGENS FORTJENSTMEDALJE: Her ser man Reidar Otto Ullevålseter hilse på kong Harald i 2005. Ved hans side står kona Gerd. Foto: NTB Scanpix
KONGENS FORTJENSTMEDALJE: Her ser man Reidar Otto Ullevålseter hilse på kong Harald i 2005. Ved hans side står kona Gerd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om Pål Anders Ullevålseter ikke fulgte i farens fotspor når det kommer til skihopping, har han selv gjort stor suksess som rally- og motocrossfører.

Han var blant annet første nordmann som gjennomførte Rally Dakar, som er kjent som verdens lengste og farligste ørkenrally.

Farlig sport

Pål Anders markerte seg stort i motocross, før han gikk over til motorsykkelsporten enduro.

I 2014 pensjonerte 51-åringen seg, og i et intervju med Dagbladet har han tidligere innrømmet at det har vært tøffe tak i løpet av karrieren. Særlig har menneskene rundt ham vært bekymret for ham.

I tilfelle noe dramatisk skulle skje på jobben skrev Pål Anders blant annet lapper som han la igjen hjemme før han dro ut og deltok på motorsykkelløp.

– Det var beskjeder om ting, som de der hjemme ikke visste om. Ting som måtte ryddes opp i hvis jeg eventuelt ikke kom hjem på en stund … Det kunne eksempelvis være en motorsykkel som jeg hadde lånt, som måtte leveres tilbake. Eller omstendigheter rundt en bil, som bare jeg visste om. Bare så det ikke skulle være et sjokk når noen kom for å hente. Jeg ville bare sørge for å ha ting på stell, fortalte han i intervjuet.

Videre understreket han at det ikke var snakk om avskjedsbrev, for han planla alltid å komme hjem igjen.

– Naturligvis ville det vært vondt for dem rundt meg. Det er et superegoistisk valg. Man har jo barn. Det er derfor jeg må hjem. Og det er derfor jeg alltid forberedte meg på at det skulle gå bra, fortalte han til Dagbladet.

Det var en glad Pål Anders Ullevålseter som møtte oss etter seieren i «Mesternes mester». Vis mer

LES OGSÅ: Roxette-stjernen er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer