Paris Hilton:

I sorg etter familiedødsfall

- Han var en legende, en visjonær, strålende, kjekk, snill og levde et liv fylt av prestasjoner og eventyr.

TUNG NYHET: Paris Hilton har tatt til sosiale medier for å minnes og hedre en av sine nærmeste, som gikk bort denne uken. Foto: NTB Scanpix
TUNG NYHET: Paris Hilton har tatt til sosiale medier for å minnes og hedre en av sine nærmeste, som gikk bort denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I natt ble det kjent at den amerikanske forretningsmannen og hotellarvingen Barron Hilton er død, 91 år gammel.

Ifølge Washington Post gikk Barron bort 19. september i sitt hjem i Los Angeles. Foruten å være sønn av hotellpioneren Conrad Hilton, som var grunnlegger av hotellkjeden Hilton, var Barron blant annet bestefaren til Paris Hilton (38).

DØD: Barron Hilton har blant annet vært styreformann, president og direktør for Hilton-kjeden. Torsdag denne uken døde han i sitt hjem. Foto: NTB Scanpix
DØD: Barron Hilton har blant annet vært styreformann, president og direktør for Hilton-kjeden. Torsdag denne uken døde han i sitt hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte er i dyp sorg over å ha mistet en som på mange måter ble regnet som familiens overhode.

- Jeg er svært lei meg over tapet av min bestefar Barron Hilton. Han var en legende, en visjonær, strålende, kjekk, snill og levde et liv fylt av prestasjoner og eventyr. Helt siden jeg var en liten jente, har jeg sett opp til ham som en forretningsmann. Jeg føler meg så takknemlig for å ha hatt en så utrolig mentor. Jeg ønsket alltid å gjøre ham stolt, skriver Paris Hilton innledningsvis i et innlegg på Instagram.

- Siste samtalen

Barron Hilton tilbrakte fem tiår av sitt liv i familiens hotellkjede. Han var blant annet styreformann, president og direktør, før han pensjonerte seg i 1996. Forretningsmannen var også med å opprette American Football League, i tillegg til å være formann for Conrad N. Hilton-stiftelsen.

Paris understreker at bestefaren har vært en enorm inspirasjon hva gjelder hennes eget liv.

- I den siste samtalen vi hadde for noen dagen siden, fortalte jeg ham hvor stor innvirkning han har hatt på livet mitt. Hans ånd, hjerte og arv vil leve videre med meg, skriver hun.

Norske aner

Barron Hilton - som selv hadde en bestefar som ble født i Norge - giftet seg med Marilyn June Hawley i 1947. Paret, som fikk åtte barn sammen, forble gift frem til hun døde i 2004.

- Det er trist å ha mistet bestefaren min, men det gjør meg glad å vite at han nå er i himmelen med sin sjelevenn. Min bestemor Marilyn var en av de vakreste kvinnene, både på innsiden og utsiden. Hun var karismatisk, morsom, full av liv og hadde et hjerte av gull. De ble kjærester på videregående, giftet seg og fikk åtte barn.

- De levde et fantastisk, kjærlig og spennende liv sammen. De var et av de sjeldne parene som var ment for hverandre. Deres kjærlighet, lojalitet, engasjement og liv sammen har alltid vært en enorm inspirasjon for meg. Jeg savner dem begge så mye, skriver Paris i nok et innlegg.

LES OGSÅ: - Kim Kardashian kopierer meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer