TENKER PÅ DE SOM MISTET SIN KJÆRE: Sørgende har plassert lys og supportereffekter utenfor Stockholm Stadion, etter at en firebarnsfar ble drept på vei til fotballkamp. Carola har også uttrykt sin medfølelse.
 Foto: All Over
TENKER PÅ DE SOM MISTET SIN KJÆRE: Sørgende har plassert lys og supportereffekter utenfor Stockholm Stadion, etter at en firebarnsfar ble drept på vei til fotballkamp. Carola har også uttrykt sin medfølelse. Foto: All OverVis mer

I sorg etter brutalt drap

Carola reagerte sterkt, da hun fikk den dystre beskjeden fra hjemlandet under sin ferie i Sør-Afrika.

SEOGHØR.NO: Hele Sverige reagerte med sinne og fortvilelse, da en fotballsupporter ble drept på vei til kamp den 30. mars.

Firebarnsfaren skulle se favorittlaget Djurgården mot Helsingborg, men kom aldri frem til stadion. Pøbler slo og sparket uten forvarsel 43-åringen til døde ved en steintrapp.

Grand Prix-dronningen Carola Häggkvist (47) var på en koselig ferie med adoptivdatteren Zoe (4) i Sør-Afrika, da hun fikk høre om det grusomme overfallet.

- Mine tanker og medfølelse går til familien som mistet en pappa og en ektemann, skriver Carola på sin blogg.

STOLT MAMMA: Carola og datteren Zoe er for tiden på ferie i fireåringens fødeland Sør-Afrika. Foto: All Over Press
STOLT MAMMA: Carola og datteren Zoe er for tiden på ferie i fireåringens fødeland Sør-Afrika. Foto: All Over Press Vis mer

En 28-åring er tiltalt for voldsepisoden, men vold i forbindelse med fotballkamper har lenge vært et stort problem i Sverige. Carola og eksmannen Runar Søgaards (46) sønn Amadeus (15) er en ivrig fotballspiller, og tobarnsmoren krever nå at det blir tatt grep for å forhindre at slike tragedier skjer i fremtiden.

- Noe radikalt må skje! Jeg vil gjerne vite hva fotballforbundet har tenkt å gjøre med dette. Skriver «Främling»-sangeren.

NORSK EKSMANN: Carola var gift med Kongsvinger-gutten Runar Søgaard fra 1990 til 2000. Her fra lykkelige dager i 1994. Foto: All Over
NORSK EKSMANN: Carola var gift med Kongsvinger-gutten Runar Søgaard fra 1990 til 2000. Her fra lykkelige dager i 1994. Foto: All Over Vis mer

Selv om drapet fikk Häggkvist til å føle på sorg og fortvilelse, spredte den single sangfuglen glede på sin reise i Sør-Afrika. Da hun og datteren badet på en bortgjemt strand, møtte de nemlig et svensk par som skulle gifte bort sønnen i Cape Town. Kort tid etter hadde hun sagt ja til å synge i kirken.

- Alle snudde seg i undring da det ble annonsert et overraskende sangnummer fra Sverige! forteller Carola fornøyd.

LES OGSÅ: Carola fant kul i brystet