Sølje Bergman:

I sorg: - Elsker deg

Den profilerte skuespilleren har fått en sorgtung start på det nye året.

I SORG: Sølje Bergman har mistet både sin mor og sin far i løpet av litt over et halvt år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
I SORG: Sølje Bergman har mistet både sin mor og sin far i løpet av litt over et halvt år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg står i sorg, en kompleks følelse som kjennes på mange måter som en kvittering på kjærlighet jeg hadde til min far. Derfor klarer jeg likevel å smile litt …», skrev skuespiller og TV-profil Sølje Bergman (47) på sin Instagram 1. april i fjor, et par dager etter at hennes pappa hadde gått bort.

Bare litt over et halvt år senere er Bergman i sorg igjen, denne gangen etter å ha mistet sin kjære mamma.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

«Jeg elsker deg»

Mandag og tirsdag delte nemlig 47-åringen flere bilder av sin mor, sammen med de hjerteskjærende ordene om hennes bortgang.

«Det er noen få ganger jeg er så trist at den eneste trøsten jeg trenger er mamma sin trøst... Nå trenger jeg den trøsten. Men... Du er ikke her», skriver hun til et bilde av seg selv sammen sin mor.

Et annet bilde viser moren med sin høyre hånd plassert foran øynene, med teksten «Mammaen min» - etterfulgt av et hjerte.

I en tredje Instagram-historie retter hun blikket mot den siste nyttårsaften de fikk sammen:

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

«Mori, tar du med den hvite blusen min? Den henger på skap-døren. Sa du mamma, til meg på nyttårsaften. Du kalte meg alltid mori, mori eller mori. Jeg tok den med, men du ville ikke ha den på da. Annammet du det som skulle komme? I januar reiste du videre på morgensolens stråler. Jeg elsker deg».

Se og Hør har vært i kontakt med Sølje Bergman, som har godkjent omtalen av morens bortgang.

I en sms til Se og Hør skriver Bergman at hun er «knust», og ikke er i stand til å snakke om dødsfallet ennå.

- Sorg er også livet

I forbindelse med farens bortgang i fjor fortalte skuespilleren at faren skulle bli 92 år, og at han hadde levd det hun beskrev som «et langt og festlig liv.»

- Han var glad til siste slutt, sa hun den gang, før hun forklarte at hun syntes det var viktig og fint å snakke om sorg, en tematikk hun finner veldig interessant.

MISTET FAREN: Maymona Mohamed måte forlate «Farmen» i uke fem grunnet et dødsfall i familien. Video: Rød Løper / Dagbladet TV. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

- Det er mye som er vakkert også, hvis man tør å gå inn i sorgen. Det er ikke bare vondt, vanskelig, trist, grusomt og ubønnhørlig, men også noe veldig levende ved det. Døden er en del av livet, sier hun, og fortsatte:

- Sorg er også livet, hvis man klarer å bringe det levende inn i en sorg er det noe som er veldig fint med det også. Jeg bygger garderobeskap nå, og tenker veldig mye på det.

LES OGSÅ: Mistet tre barn på fire år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer