Amalie Snøløs:

I sorg: - Virket frisk og normal i går

Amalie Snøløs forteller åpenhjertig om skrekkopplevelsen da hun mistet katten.

I SORG: Mandag deler Amalie Snøløs en hjerteskjærende nyhet om katten med følgerne sine. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
I SORG: Mandag deler Amalie Snøløs en hjerteskjærende nyhet om katten med følgerne sine. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag deler tv-profil og influenser Amalie Snøløs (24) et bilde av katten sin Anton, det samme bildet som hun også delte av ham i sosiale medier søndag.

I dag er det imidlertid en svært trist beskjed som følger det tilsynelatende koselige bildet.

«I går la jeg ut dette bildet av katten min Anton. En time senere var han død. Han var den snilleste. Helt uvirkelig hvor fort ting kan snu. Vi savner deg så mye lille venn», skriver hun til sine over 232 000 følgere på Instagram.

- Han hylte

Overfor Se og Hør utdyper den tidligere «Farmen»-deltakeren hva som skjedde da katten gikk bort.

- Han virket frisk og normal i går, forteller hun, og fortsetter:

- Han skulle spise, og da «kvakk» han til før han lå rett ut på gulvet foran meg og hylte.

GIKK BORT: Katten Anton ble ti år gammel. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
GIKK BORT: Katten Anton ble ti år gammel. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

24-åringen beskriver opplevelsen som en forferdelig situasjon, men forteller at katten gikk bort med familien rundt seg.

- Det er så vondt å miste en venn, men jeg tar med meg alle de gode minnene, sier Snøløs avslutningsvis.

Katten Anton ble ti år gammel.

NY JOBB: TV-profilen Amalie Snøløs har fått ny jobb som programleder, og blir utfordret av Jonas. Video: Rød Løper Vis mer

Sykdom

Det har skjedd mye i 24-åringens liv de siste åra. Hun har gjort en solid karriere i rampelyset siden «Farmen»-deltakelsen i 2017. I tillegg til å ha deltatt i «Skal vi danse», har hun også vært e-sport-programleder, samt kastet seg inn i klesbransjen.

Sørlendingen hadde flere helseplager under deltakelsen i «Skal vi danse» i 2018, noe som førte til at hun flere ganger var på legevakta. Siden har hun vært gjennom utredning, og i november kunne hun fortelle at hun har fått påvist epilepsi.

Epilepsi er en samlebetegnelse på sykdommer eller skader i hjernen som fører til funksjonsforstyrrende anfall.

Rundt 31 000 voksne nordmenn har epilepsi, skriver Store norske leksikon. Sykdommen rammer nervesystemet, og fører til kramper og rykninger i kroppen.

Ofte finner man ikke årsaken til at man er rammet av sykdommen.

Flyttet hjem

24-åringen fortalte i fjor høst til TV 2 at hun derfor har måttet gjøre endringer i livet, blant annet å holde et lavere tempo.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

Nylig kunne Snøløs også lette på sløret overfor Se og Hør og fortelle at kjærlighetslivet smilte for tiden. Hun fortalte blant annet at hun hadde møtt sin utkårede, Ole Emil Frikstad Urstad, på jobb, og at de to hadde det veldig fint sammen.

Samtidig sa tv-profilen at hun hadde flyttet fra Oslo og hjem til moren på Birkeland i Aust-Agder. Her har hun også kortere vei til kjæresten, som bor i Kristiansand.

LES OGSÅ: «Farmen»-profilen røper gravidnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer