Benedicte Adrian:

I sorg: - Savnet blir stort

Den norske sangstjernen avslører i et Facebook-innlegg at hun har mistet moren, Liv Adrian.

I SORG: Benedicte Adrian delte denne uken et innlegg på Facebook, der det kommer frem at moren Liv har gått bort. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
I SORG: Benedicte Adrian delte denne uken et innlegg på Facebook, der det kommer frem at moren Liv har gått bort. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sangartisten Benedicte Adrian (54) har blendet publikum i inn- og utland helt siden hun slo gjennom med popduoen Dollie de Luxe i 1980. I senere tid har hun gjort seg bemerket i tv-programmer som «Idol», «Stjernekamp» og nå sist «Camp Kulinaris».

Hele veien har hun hatt et godt og nært forhold til moren, Liv. Torsdag sovnet Liv Adrian inn ved Cathinka Guldberg-senteret. Det melder Benedicte Adrian selv i et innlegg på Facebook.

«Min kjæreste mor sovnet stille inn i dag! Mitt hjerte blør. Savnet blir stort. Hvil i fred! Du har vært en god mor», skriver hun på rørende vis.

SOVNET INN: Liv Adrian sovnet stille inn torsdag denne uken. Foto: Privat
SOVNET INN: Liv Adrian sovnet stille inn torsdag denne uken. Foto: Privat Vis mer

«Cato, Alexander og jeg planlegger en vakker begravelse. Dato og tidspunkt er ennå ikke satt. Vi må ta smittevernhensyn og vet ikke hvor stort vi kan planlegge. Takk til pleierne ved Cathinka Guldberg-senteret for en verdig avslutning for Liv Adrian», skriver hun videre.

Liv Adrian var utdannet tannlege. I 1956 ble hun landets yngste ferdigutdannede tannlege den gang, bare 21 år gammel.

Se og Hør har vært i kontakt med Benedicte Adrian, som har godkjent omtalen av morens bortgang.

GRÅTER: I «Helt Harald» er det Solveig Kloppen som er gjest. Og når Solveig forteller om hvor mye hytten betyr for henne begynner hun å gråte. Vis mer

Mistet faren

Dette er ikke første gang Adrian har måttet gå gjennom den tunge sorgen det er å miste en forelder. I julen i 2001 mistet hun også faren sin, Hans Christian. Det vonde tapet åpnet hun seg blant annet om i et intervju med Her og Nå.

- I ettertid er jeg glad for hans del at det gikk så fort og smertefritt. Pappa hadde mye vondt. Han var min engel - og min store helt. Det var han som oppmuntret meg til å satse som artist.

- Savnet etter ham har vært som et stort sår. Det tok mange år før jeg klarte å besøke graven hans, sa hun den gang.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

Adrians foreldre var på besøk hos sangstjernen i Provence i Frankrike da han gikk bort. Hun har også tidligere åpnet seg om den triste hendelsen til Se og Hør.

- Det ble en veldig annerledes julefeiring det året. Jeg var gravid og måtte bare prioritere meg selv opp i alt som skjedde.

Benedictes far ble 69 år gammel.

Brudd

Den triste beskjeden kommer omlag tre år etter at artisten kunne bekrefte overfor Se og Hør at hun hadde blitt singel, etter fire og et halvt år sammen.

I 2018 ble det nemlig slutt med samboeren Jann Finsveen.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

- Vi ble stormforelsket i hverandre, men det viste seg at vi hadde forskjellige behov i livet, fortalte Benedicte Adrian om bruddet den gang.

Nyheten om bruddet kom bare kort tid etter at det ble kjent at Adrian og Finsveen hadde solgt drømmehuset sitt på Høybråten i Oslo.

Bruddet foregikk, ifølge Adrian, helt uten dramatikk, selv om det var med et tungt hjerte at hun og Finsveen tok farvel med hverandre.

- Det er litt trist, men samtidig har jeg det veldig bra nå, sa hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Du skal vite at jeg gråter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer