Andreas Wiig:

I sorg: - En sann inspirasjon

Den tidligere snowboardstjernen hyller avdød snowboardstjerne.

I SORG: Andreas Wiig hyller sin tidligere kollega etter nyheten om dødsfallet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
I SORG: Andreas Wiig hyller sin tidligere kollega etter nyheten om dødsfallet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske snowboardstjernen Andreas Wiig (40) er i sorg etter nyheten om den slovenske snowboardstjernen Marko Grilcs bortgang.

Han ble bare 38 år.

I et innlegg på Instagram skriver «Mesternes mester»-profilen følgende:

«Hvil i fred, Grilo . Du var en sann inspirasjon for oss alle og du vil bli dypt savnet. Jeg beundrer virkelig måten du levde livet med familien din på, og jeg kunne se hvor mye glede og lykke du brakte inn i livene deres. Mine tanker går til dem».

Ifølge CNN var Grilc på Tiefenbach-breen, i nærheten av Sölden i Østerrike da han gikk bort. I en pressemelding fra politiet i Tyrol kom det frem at en 38 år gammel slovensk mann fikk dødelige hodeskader i en snowboardulykke tirsdag.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Ifølge uttalelsen var 38-åringen en del av et filmteam som utforsket terrenget da snowboardkjøreren, som ikke hadde på seg hjelm, falt og slo hodet på en snødekt stein. Til tross for gjentatte forsøk på å gjenopplive snowboardstjernen døde han på stedet, het det videre i uttalelsen.

- Et tungt hjerte

To av Grilcs sponsorer, Burton Snowboards og GoPro, har uttalt seg etter snowboardstjernens bortgang.

«Med et tungt hjerte meddeler vi at vår kjære venn og Burton-kjører Marko Grilc døde i en ulykke mens han kjørte snowboard, skriver Burton Snowboards på Twitter», ifølge CNN.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Videre skriver Burton Snowboards at tankene deres går til idrettsutøverens forlovede, barn, familie og venner, som alle delte hans kjærlighet og lidenskap for snowboard.

GoPro skriver på sin Twitter-profil at de er triste over å høre nyheten om snowboardstjernens bortgang.

«Han var et elsket medlem av GoPro-familien og inspirerte oss ikke bare som profesjonell idrettsutøver, men som far og et fantastisk menneske. Han var en legende og vil virkelig bli savnet. Våre tanker og bønner går til familien hans».

Tredje barnet på vei

Av statistikken til det internasjonale skiforbundet FIS går det frem at Grilc deltok i fem VM fra 2003 til 2013. Han hadde syvendeplass fra Big Air i 2011 som sin beste plassering. I verdenscupen hadde han 22 starter og én seier.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Han etterlater kone og to barn. Det tredje barnet var på vei.

Sloveneren var ofte i Tirol og Østerrike, skriver Kronen Zeitung. I 2016 fikk han en alvorlig ryggskade etter fall.

Denne gangen endte fallet med døden.

LES OGSÅ: Åpner seg om bortgangen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer