James Michael Tyler:

I sorg: - Du vil bli så savnet

«Friends»-stjernene sørger over bortgangen til skuespilleren bak Gunther. James Michael Tyler ble 59 år gammel.

MINNES KOLLEGAEN: Jennifer Aniston jobbet tett med James Michael Tyler i ti år. Foto: Willy Sanjuan / Invision / NTB
MINNES KOLLEGAEN: Jennifer Aniston jobbet tett med James Michael Tyler i ti år. Foto: Willy Sanjuan / Invision / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at James Michael Tyler var gått bort. Han var i lengre tid rammet av kreft, og ble bare 59 år gammel.

- Verden kjente ham som Gunther, Michaels kjære kjente ham som skuespiller, musiker, en person som frontet kreftsaken og en elsket ektemann, heter det i en uttalelse fra familien.

Manageren hans forteller at han ble diagnostisert med prostatakreft i 2018, som senere spredde seg til skjelettet.

- Han ønsket å hjelpe så mange som mulig, og han delte på modig vis historien sin og ble en som oppfordret dem med prostata til å ta blodprøve så tidlig som i 40-årene, sier han til BBC.

DØDE AV KREFT: James Michael Tyler ble 59 år gammel. Foto: Paul Zimmerman/Getty/AFP/NTB
DØDE AV KREFT: James Michael Tyler ble 59 år gammel. Foto: Paul Zimmerman/Getty/AFP/NTB Vis mer

I juni fortalte han om diagnosen, som hadde ført til lammelser i nedre delen av kroppen.

- Jeg ble diagnostisert med en avansert form for prostatakreft, som hadde spredt seg til skjelettet. Så jeg har levd med dette de siste tre årene. Det er på stadium fire nå, et sent stadium, så det vil nok omsider «ta meg», sa han til Today.

REAGERER: Flere reagerer på en stemmevane somJennifer Aniston hadde da hun spilte i «Friends». Vis mer

Gjennom ti år delte han skjermen med «Friends»-stjernene Jennifer Aniston (52), Courteney Cox (57), Matt LeBlanc (54), Lisa Kudrow (58) og Matthew Perry (52).

Stjernene har delt sin sorg over bortgangen på sosiale medier.

«Friends ville ikke vært det samme uten deg. Takk for latteren du brakte til programmet og til alle våre liv. Du vil bli så savnet», skriver Aniston på Instagram.

«Takknemligheten du tok med deg inn i rommet og programmet hver dag på sett var på størrelse med takknemligheten jeg har for å ha kjent deg. Hvil i fred, James», skriver Cox.

LeBlanc skriver at de lo masse sammen, og at Tyler vil bli savnet. Kudrow forteller at de vil savne ham, og takker ham for å ha vært der for dem alle. Perry har foreløpig ikke uttalt seg om dødsfallet.

Tyler spilte baristaen Gunther, som i løpet av sine 93 episoder var besatt og forelsket i Rachel Green, spilt av Aniston.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

LES OGSÅ: Svarer på det «alle» lurer på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer