Ashley Judd:

I skrekkulykke: - Knuste benet fire steder

Det ble en traumatisk reisedag for skuespilleren.

SKREKKULYKKE: Skuespiller Ashley Judd befinner seg for tida i Afrika. Der opplevde hun alles mareritt da hun falt og skadet seg kraftig. Her avbildet med Salma Hayek. Foto: Chelsea Lauren / BEI / REX / NTB
SKREKKULYKKE: Skuespiller Ashley Judd befinner seg for tida i Afrika. Der opplevde hun alles mareritt da hun falt og skadet seg kraftig. Her avbildet med Salma Hayek. Foto: Chelsea Lauren / BEI / REX / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Ashley Judd (52) er godt kjent for sine roller i «Star Trek» og «Divergent». Hun har imidlertid ikke bare fokusert på skuespillerkarrieren.

De siste årene har hun nemlig hatt et stort fokus på humanitært arbeid, der hun har bidratt spesielt mye i kampen for kvinne- og barnerettigheter i en årrekke.

I den forbindelse har hun reist verden rundt. Hennes seneste reise til Kongo gikk imidlertid ikke helt etter planen, og nå befinner hun seg på intensivavdelingen med et knust bein.

OPERERT: Dorthe Skappel ligger på sykehuset etter at hun ble operert for gallestein. Vis mer

Knuste beinet

Den skremmende hendelsen åpner hun seg om til New York Times fra sykehussengen, i en livesending på Instagram.

- Jeg er på en intensivavdeling i vakre Sør-Afrika, som har brakt meg hit fra Kongo: Et land jeg elsker, men som dessverre ikke er i stand til å takle slike massive og katastrofale skader som jeg hadde, begynner hun i intervjuet, gjengitt av People.

Skaden hun har pådratt seg sjokkerte selv henne. Hun har nemlig et knust bein på fire steder og nerveskader.

Videre forteller hun at det tok henne 55 timer å komme seg fra stedet i Kongo der skaden skjedde, til et operasjonsbord i Sør-Afrika. Det var imidlertid bare takket være skadeforsikring, som hun påpeker at lokalbefolkningen ikke har.

DRAMATISK: Pierre Louis havner på sykehuset i svenske «Celebrity Ex on the Beach». Video: Dplay.se / Rød Løper Vis mer

Gikk i sjokk

«Divergent»-skuespilleren fortalte deretter i detalj hvordan skaden skjedde, og avslører at det var en defekt hodelampe som forårsaket hendelsen.

Dårlig syn førte nemlig til at hun rett og slett snublet over et tre og brakk beinet. De neste 55 timene beskriver hun som svært opprørende, spesielt fordi hun de første fem timene måtte ligge i skogen med enorme smerter.

- Jeg ulte som et vilt dyr, beskriver hun videre.

Etter fem timer ankom endelig hjelpen, og noen fikk midlertidig fikset beinet hennes tilbake i riktig stilling. 52-åringen forteller da at hun gikk inn i sjokk, og at hun besvimte flere ganger av smerten.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

- Full av kjærlighet

De neste to timene lå hun i en hammock, før hun ble fraktet gjennom regnskogen, over fjell, gjennom elver og tilbake til campen. Turen gikk deretter videre på motorsykkel de neste seks timene.

Etter flere timer i store smerter ble hun omsider fraktet til et sykehus i Kinshasa, hovedstaden i Kongo, før turen gikk videre til Sør-Afrika og intensivavdelingen.

- Jeg er full av kjærlighet. Jeg er full av medfølelse og takknemlighet. Jeg vil takke alle for deres tanker, bønner og støtte, sier skuespilleren.

Ashley Judd var en av kvinnene som sto fram i New York Times-artikkelen som startet Harvey Weinstein-skandalen.

LES OGSÅ: Om ulykken: - Ingen ringte etter hjelp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer