«Jakten på kjærligheten»:

I sjokk etter tung beskjed

Halvparten av Ole-Johan Dystes friere valgte å reise hjem fra «Jakten på kjærligheten».

TÅRER: Hestebonden Ole-Johan Dyste bryter sammen etter at frierne Anne og Hilde trekker seg fra programmet i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har den 18. sesongen av datingprogrammet «Jakten på kjærligheten» rullet over skjermen og tatt med seerne på litt bonderomantikk.

Nå begynner årets sesong å nærme seg halvveis, og flere friere har allerede blitt sendt hjem. Mandag kveld tar imidlertid kvelden en overraskende vending for en av bøndene.

Hestebonden Ole-Johan Dyste fra Østre Toten har invitert fire friere hjem på gården sin i anledning «Gårdsuka», men i kveldens episode får man se en tårevåt og emosjonell totning.

- Det er den episoden jeg har gruet meg mest til å se. Jeg er spent på hva som kommer, sier Dyste til Se og Hør.

ALLE SKAL FÅ: «Mer Paradise Hotel enn Jakten på kjærligheten», mener en av deltakerne i den nye TV 2-serien «Kjærlighet til alle». Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Sjokkexit

Årsaken er at frierne Anne Johansen (53) og Hilde Reiten (48) velger å forlate gården og reise hjem.

Det hele begynner med at Johansen spør om Dyste kan bli med ut for å ta en prat.

TREKKER SEG: Anne Johansen velger å trekke seg i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2
TREKKER SEG: Anne Johansen velger å trekke seg i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har hatt litt problemer med denne settingen som for meg blir litt vanskelig. Så jeg har bestemt meg for at jeg tror jeg vil reise hjem igjen, sier hun til en tydelig overrasket hestebonde.

Litt senere samme dag kommer enda en sjokkbeskjed. Da er det Reiten som vil hjem. På skjermen kan man se at det er en tung beskjed å motta for Dyste, og det blir både emosjonelt og tårevått.

VIL HJEM: Også Hilde Reiten reiser hjem fra gården i kveld. Foto: TV 2
VIL HJEM: Også Hilde Reiten reiser hjem fra gården i kveld. Foto: TV 2 Vis mer

- Det kom veldig overraskende på. Jeg ble litt satt ut, det var et sjokk, innrømmer Dyste overfor Se og Hør.

- Jeg følte ikke at vi hadde fått muligheten til å bli ordentlig kjent før de valgte å reise, så det var litt synd.

TUNG BESKJED: Dyste innrømmer at det kom overraskende på. Foto: TV 2
TUNG BESKJED: Dyste innrømmer at det kom overraskende på. Foto: TV 2 Vis mer

Han legger imidlertid til at han har forståelse for valget deres, og men understreker at han gjerne skulle blitt bedre kjent med begge to.

- Ble redd

I løpet av én dag ble altså Dystes friere halvert, og dét satte en støkk i «Jakten»-bonden:

JAKT: Dette er de seks bøndene som søker en å dele gårdslivet med i 2021-sesongen av «Jakten på kjærligheten». Video: TV2 Vis mer

- Den første reaksjonen var at jeg ble litt redd for at Ellen og Siw (de gjenværende frierne journ.anm.) også skulle reise hjem, for det var de jeg hadde hatt mest tid med og sånn sett kom best overens med.

Når fire friere ble til to, ble det plutselig rom for mer tid til hver av dem. Det kom godt med, ifølge Dyste.

BONDEROMANTIKK: Ole-Johan Dyste og hans friere. Ellen Anita Midtgard er nummer to fra venstre og Siw Monica Sandlie sitter foran til venstre. Foto: Espen Solli / TV 2
BONDEROMANTIKK: Ole-Johan Dyste og hans friere. Ellen Anita Midtgard er nummer to fra venstre og Siw Monica Sandlie sitter foran til venstre. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- På en måte kom det noe godt ut av det at de valgte å reise hjem. Etter det bestemte jeg meg for å bli mer flørtete og skjerpet meg. Jeg måtte vise at jeg brydde meg om de to som var igjen og bruke tiden best mulig. Så jeg vil si vi kom nærmere vi som var igjen, og at jeg lærte noe av det.

POPULÆR: Aldri før har så mange friere sendt inn brev til en «Jakten på kjærligheten»-bonde, som til 29 år gamle Inger Lund. Video: TV 2 Vis mer

Kjempekrevende

Han forteller at med færre folk åpnet muligheten seg for en mer flørtete tone, og han fikk bydd mer på seg selv. Men det var ikke bare bare å finne kjærligheten på TV.

- Jeg prøvde å forberede meg, men det er noe helt annet enn det man er vant med fra før. Jeg er kanskje ikke flinkest på det med dating og så skal man plutselig begynne med syv stykker samtidig. Det var kjempekrevende, forteller han, og legger videre til:

- Men du verden hvor artig det var og hvor heldig jeg har vært som fikk være med på dette. Det er noe jeg ellers aldri ville gjort, så selv om det var slitsomt og mye tårer, var det verdt det.

Hvordan det går med hestebonden, og om han finner kjærligheten må man imidlertid smøre seg med tålmodighet for å finne ut av. Men skal vi tro han selv blir det absolutt mye bonderomantikk på skjermen også i siste halvdel av sesongen.

LES OGSÅ: - Jeg fortalte det ikke til noen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer