STJERNESKUDD: Ruby Dagnall er bare 17 år gammel, men kniver lørdag kveld om å vinne beste kvinnelige skuespiller. Selv prøver hun nå å fokusere på å fullføre videregående. Foto: Andreas Fadum
STJERNESKUDD: Ruby Dagnall er bare 17 år gammel, men kniver lørdag kveld om å vinne beste kvinnelige skuespiller. Selv prøver hun nå å fokusere på å fullføre videregående. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Amandaprisen 2017:

I samme situasjon som «Skam»-kollegaen: - Vi skal ha nach for 17-åringer

Ruby Dagnall kan vinne beste kvinnelige skuespiller.

Publisert

HAUGESUND (Seoghør.no): Lørdag kveld var store deler av landets skuespillerelite samlet på Scandic Maritim, midt i Haugesund sentrum. Amanda-utdelingen går av stabelen, og glitterkledde stjerner dukket opp i tur og orden.

Blant de celebre gjestene, dukket 17 år gamle Ruby Dagnall opp. Karrieren hennes har virkelig skutt i været det siste året, noe som kulminerte, i hvert fall når det kommer til popularitet, med en rolle i «Skam».

Det er derimot filmen «Rosemari» som er grunnen til at hun er her i kveld. Hun kan stikke av med pris for årets beste kvinnelige skuespiller, etter å ha levert en emosjonell opptreden som ei ung jente på jakt etter sine biologiske foreldre.

- Stor stas

På den røde løperen kunne det unge stjerneskuddet, som hadde med seg mamma og filmens produsent, fortelle at forventningene var store.

- Er jeg i det hele tatt kvinne? Det var det første jeg tenkte da jeg ble nominert. Men det er selvfølgelig veldig stas og stort for meg å være her i kveld, forteller hun.

Mens flere av de mer meriterte skuespillerinnene i kveld dukket opp i luksusdesign, valgte 17 år gamle Dagnall en annen tilnærming.

- Alt jeg har på meg i dag er kjøpt på Fretex. Men ikke skoene, de er kjøpt på & Other Stories. Og disse flotte øredobbene har jeg fått låne, forteller den blide skuespilleren.

Saken fortsetter nedenfor.

ANTREKK FRA FRETEX: 17 år gamle Ruby Dagnall strålte i antrekk fra Fretex, bortsett fra skoene - de var fra & Other Stories. Foto: Andreas Fadum/Dagbladet
ANTREKK FRA FRETEX: 17 år gamle Ruby Dagnall strålte i antrekk fra Fretex, bortsett fra skoene - de var fra & Other Stories. Foto: Andreas Fadum/Dagbladet Vis mer

Alkoholfritt

Dagnall står i en lignende situasjon som «Skam»-kollega Tarjei Sandvik Moe gjorde under Gullruten tidligere i år. Han hadde ikke fylt 18 ennå, og fortalte til Dagbladet at han skulle feire med champagnebrus om han vant.

Skuespillerkollegaen, som først fyller 18 i august neste år, kjenner på det selv lørdag kveld.

- Det er sykt hyggelig at Tarjei er her, vi har snakket masse om det allerede. Det blir fort et nachspiel for 17-åringer i kveld, sier hun og fortsetter:

JUBLENDE: «SKAM«-gjengen vant hele to priser under Gullruten, men alderen til flere av skuespillerne blir et problem på etterfesten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- Altså, dersom jeg vinner blir jeg helt ekstatisk glad. Jeg er jo selvfølgelig nominert side om side med mange andre, gode damer, blant annet Tuva Novotny i «Rosemari», men det hadde vært gøy å vinne. Da skal jeg feire med Mozelle og sprite og hva man nå enn gjør, sier hun og ler.

Dagnall, som stort sett smiler hele tida, har blitt omtalt som en ung, norsk Natalie Portman. Selv om skuespillerlivet kan virke attraktivt nå, må hun likevel tråkke litt på bremsen.

- Jeg skal begynne i andre klasse på videregående, og har jo planer om å fullføre skolen. Jeg holder på med litt andre prosjekter, men det kan jeg ikke si så mye om ennå. Alt jeg kan si er at jeg gleder meg til framtida, og håper det blir flere jobber som dette, forklarer hun.

Fikk rolle i erotisk trailer

Tarjei Sandvik Moe var også på den røde løperen, sammen med kollegaen Andrea Bræin Hovig. Begge har nylig fått mye medieoppmerksomhet for sine roller i den erotiske thrilleren «En affære».

På spørsmål om dette kan sørge for at han mister «Skam»-stempelet, svarer han at det ikke er så viktig.

- Jeg er ikke Isak, og jeg tror folk skjønner det. Jeg bryr meg egentlig ikke stort om hva folk tenker, så dette er ikke et forsøk på å bli kvitt det stempelet, sier 18-åringen til Dagbladet på den røde løperen lørdag kveld.

AKTUELLE: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe dukket opp sammen lørdag kveld. De kan man snart se som kjærester i en ny film som kommer til neste år. Foto: Andreas Fadum
AKTUELLE: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe dukket opp sammen lørdag kveld. De kan man snart se som kjærester i en ny film som kommer til neste år. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I filmen spiller Sandvik Moe mot kjæresten til Henrik Holm, skuespiller Lea Meyer. Holm spilte som kjent kjæresten til Tarjei i «Skam» på NRK,

Tarjei fortalte til Dagbladet denne uka at samarbeidet med den 26 år eldre Andrea går «dritbra», og var full av lovord om kollegaen.

Den erotiske thrilleren er ikke fri for intime scener, men ifølge Sandvik Moe har det vært uproblematisk å spille inn disse.

- Jeg synes Andrea er veldig attraktiv, akkurat som at Henrik (Holm, spilte kjæresten i «Skam», journ. anm.) er en veldig pen mann. Det er enkelt å finne en motivasjon, sa han i intervjuet, og røpte samtidig at han i forkant var redd for at det skulle bli kleint på sett.

LES OGSÅ: Viste frem kjæresten før den store festen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer