Cristian Brennhovd:

I retten: - Full av blod

Denne uken møter realityprofilen i retten, etter at han i oktober i fjor ble banket på åpen gate.

HAR SLITT: Cristian Brennhovd forklarer hvorfor han har slitt etter voldshendelsen han ble utsatt for i oktober 2021. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGHUS (Se og Hør) I oktober i fjor ble det kjent at realityprofil Cristian Brennhovd (22) hadde blitt banket opp og ranet på gaten i Oslo av ukjente personer. Det fortalte han selv til Rød Løper.

Den gang ble han fratatt mobilen og lommeboken, i tillegg til at han skal ha fått flere voldsskader. Politiet anmeldte selv hendelsen kort tid etter, noe de bekreftet overfor Rød Løper den gang.

I etterkant ble to menn tiltalt for hendelsen. Mennene er tiltalt for grov kroppskrenkelse, under straffelovens paragraf 272.

Denne uken møter de to mennene, og Cristian Brennhovd, i retten. Det er satt av to dager i Oslo tingrett. Se og Hør følger saken.

BLIND VOLD: Realityprofil Cristian Brennhovd ble banket opp i Oslo. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Erkjenner ikke straffskyld

«Onsdag 6. oktober 2021 ca. kl. 02.50 ved Grensen 1 i Oslo, kort tid etter at Cristian André Louis Brennhovd var slått og/eller lagt i bakken av en eller flere ikke identifiserte personer, slo de Brennhovd i ansiktet og/eller andre steder på kroppen en eller flere ganger», heter det i tiltalen.

Hendelsen som nå er oppe for retten, skal ha skjedd etter en større konflikt blant flere mennesker, som førte til slåsskamp. Tiltalebeslutningen gjelder altså den siste delen av hendelsen.

Cristian Brennhovd forklarer seg selv i retten tirsdag.

- Jeg og kjæresten min var på byen, på utestedet Gamla, hvor jeg skal finne en taxi fordi vi skal hjem. Da jeg går ut går jeg rundt hjørnet, og ved et stillas blir jeg plutselig overfalt, banket og ranet - jeg mistet telefon og kort. Jeg tror jeg først blir dyttet, så får jeg et slag i ansiktet sånn at jeg faller i bakken. Jeg tror jeg blir sparket i hodet og magen. En vill hendelse for min del. Jeg husker ikke så mye av det, men jeg husker veldig godt at jeg ble sparket og slått og slengt i bakken.

FLØRT: Cristian Brennhovd, kjent fra «Ex on the Beach», har møtt en ny dame, Caroline Nitter. Visstnok har det ikke vært bare bare, for Caroline er kjenning av Cristians eks, Sandra Fjeldberg. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Jeg var full av blod, sier han videre, og legger til at han ikke husker så mye - både fordi det var mørkt, men også fordi han mener han besvimte en liten stund.

- Det har vært ekstremt tøft å leve i ettertid. Jeg har følt veldig at jeg føler meg utrygg og redd.

Han forklarer at han var både hoven og hadde smerter i ettertid.

- Det er ikke noe deilig å bli slått og sparket. Jeg følte der og da at jeg skulle dø, for jeg var så stresset. Det var noen som sparket meg på siden og i ansiktet, og da tenkte jeg: «Hvis ikke de slutter snart, så dør jeg». Jeg ble bare utrolig redd.

SJOKKERER: Reality Awards ble med Caroline Nitter hjem og fikk seg litt av et syn da hun og Cristian Brennhovd åpnet kjøkkenskapet. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Tiltalte forklarer seg

Et av bevisene som blir lagt frem i retten, er en overvåkningsvideo av hendelsen.

Advokat Henrik Bliksrud, som forsvarer den ene tiltalte, uttalte til Se og Hør i mars at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Mannen forklarer i retten at han havnet i tumultene ved en tilfeldighet og ble dyttet.

- Fornærmede kom tett opp i ansiktet mitt, så dyttet jeg han fra meg for å få et mellomrom mellom oss (...) Jeg har ikke vært voldelig.

- Jeg var helt rolig. Jeg hadde ingenting med det å gjøre, og ville bare dra derfra.

OPERERES PÅ TV: I «Ex and the City» følger vi realityprofiler i deres daglige liv, og vi får bli med Caroline Nitter når hun skal ta et kosmetisk inngrep. Hun er forberedt på å få hat. Video: Rød Løper Vis mer

Bliksrud opplyser overfor Se og Hør at han ikke har noen ytterligere kommentarer, annet enn at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Den andre som er tiltalt i saken, erkjenner delvis straffskyld. Mannen forklarer at han var utenfor Gamla rett før stengetid, da han så Brennhovd krangle med flere mennesker. Da skal også Brennhovd ha blitt «kastet i bakken og slått», forklarer mannen.

- Da går jeg vekk fra stedet, uten at jeg har noe med det å gjøre. Da følger han etter meg, av en eller annen grunn. Jeg vet ikke om han trodde jeg hadde gjort det, men han følger etter meg ned gaten, begynner å dytte meg og beskylde meg for ting. Da blir jeg irritert og sinna, så da slo jeg han to ganger.

SAMMENBRUDD: Caroline Nitter hadde noen minneverdige sammenbrudd i «Ex on the Beach Afterski». Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

Tiltaltes forsvarsadvokat Hilde Marie Ims bekrefter overfor Dagbladet at hennes klient erkjenner delvis straffskyld for alminnelig kroppskrenkelse, ikke grov - slik tiltalen sier.

- Han erkjenner å ha slått to ganger, men at det var en foranledning, og det er at fornærmede tok kontakt med ham. Det ble han provosert av, så skjedde det som skjedde. Da trakk han seg ut av situasjonen, sier Ims.

Se og Hør oppdaterer saken!

- Tilfeldig

Hendelsen skjedde i oktober i fjor, etter at Brennhovd og kjæresten Caroline Nitter (24) hadde vært på premierefest til «Ex on the Beach».

Etterpå var de en kort tid innom utestedet Gamla i Oslo.

Da Brennhovd skulle ta seg inn i en taxi etterpå, skal han ha blitt slått og sparket av flere personer.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Jeg har aldri sett dem før, det var helt tilfeldig, sa han den gang.

Til Se og Hør uttalte Brennhovd i mars at han var glad for at politiet tok saken på alvor.

- Det var veldig viktig for meg å få det til retten, for jeg synes ikke man kan gjøre sånne ting mot folk. Jeg føler meg utsatt og redd. Det er viktig at det blir slått hardt ned på, og at det blir brukt som et eksempel på at vold er uaktuelt, og ikke under noen omstendigheter greit, sa han den gang.

LES OGSÅ: Dette gjør hun i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer