KREVER INNTIL 250.000 KR: Mona Høiness møter mandag Trygve Hegnar i retten.  Foto: SCANPIX
KREVER INNTIL 250.000 KR: Mona Høiness møter mandag Trygve Hegnar i retten. Foto: SCANPIX Vis mer

I retten etter sex-sjikane på nettet

Redaktør Trygve Hegnar og advokat Mona Høiness møtes mandag i Oslo tingrett.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Mona Høiness har saksøkt Hegnar Media for ærekrenkelser etter tre anonyme og sexfikserte innlegg om henne på nettstedet Hegnar Online.

Innleggene lå åpne for alle i på nettstedet i november 2010 i henholdsvis 11, ti og to dager. Mona Høiness krever inntil 250.000 kroner i erstatning. Verken Høiness eller Hegnar vil kommentere saken før de møtes i retten, skriver Dagbladet.

Da saken først ble kjent uttalte imidlertid Høiness seg til VG.

- Etter dette har jeg også fått masse trakasserende sex-telefoner fra vilt fremmede. Sjikanen som starter på nett, stopper jo ikke der. Jeg har vært kjent advokat i mange år, men jeg har aldri opplevd lignende, sa kjendisadvokaten.
 
Hennes advokat mener saken er viktig prinsipielt.

- Det er første gang en norsk domstol skal prøve utgiveransvaret og redaktøransvar for anonyme ytringer på nett. Og dessuten er det interessant om en person i offentlig søkelys skal måtte tåle seksuelt betont sjikane som en ekstra belastning ved å stå i søkelyset, sier Høiness’ advokat Halvard Helle til Dagbladet.

- For det første er det ikke noe omdømmebelastende eller ærekrenkende i utsagnene. Og det foreligger ingen uaktsomhet i forbindelse med fjerningen av innleggene. To av innleggene ble fjernet åtte minutter etter at saksøkeren ba om det, sier Hegnars advokat Kyrre Eggen til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Saksøker Hegnar for sex-sjikane på nett

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer